Mange har sikkert bemærket, at gin de seneste år er blevet mere populær end nogensinde. Det passer bare ikke helt, for gin har faktisk været endnu mere populært tidligere, eksempelvis var der i Amsterdam i 1700-tallet 400 gindestillerier og på samme tid i London 7-8.000 særlige ginkroer.
Ginmærker som Tanqueray, Gordon’s, Booths og Beefeater stammer helt tilbage fra 1800-tallet. Så det er egentlig en ginrenæssance, vi oplever i dag, hvor der kommer stadig flere ginmærker til, mange af dem fra mikrodestillerier, og langt om længe er også dansk gin blevet en realitet. Vi har smagt på 17 af dem.
Flot, velkomponeret og autentisk gin, hvor enebærren fremhæves på smukkeste vis og er i godt selskab med et nydeligt udvalg af friske aromakomponenter.
En mørkfarvet gin med massiv styrke, fylde og imponerende koncentration i enebærudtrykket og med markant personlighed. Et oplagt valg til diverse cocktails.
Kraftigt parfumeret gin med blomster og lakrids og beskedent enebærpræg. En absolut personlighed, hvor blomsterpræget overlever selv den kraftigste tonic.
Plateau Handcrafted Gin, 70 cl, 42,1 %
429 kr. - Ingen hjemmeside, se Facebook
Superkrydret aromaprofil, hvor kanel og nellike taget over fra enebærren. En udtalt personlighed, der uden tvivl vil gøre sig til jul.
Ekstremt personlig gin med udtalt bitterhed og fokus på jod, brom, tørv og røg, der mere giver associationer til single malt whisky end til gin. Udgaven uden rav.
Klassisk enebærpræg med rig, sammensat og floral aromaprofil og med dejlig balance. Flot teknik med enestående renhed. Særdeles vellykket. Giver en særlig elegant gin/tonic.
Det bedste, der kom ud af min galopperende 40-årskrise, er min sorte Saab 900 Cabriolet. Jeg synes, den er så flot. Det er en skulptur. En panikbil, uden så alligevel helt at være det.