Gulerodssorbet med havtorn

Den naturlige sødme i gulerødder, gør den oplagt i dessertkøkkenet.

Gulerodssorbet med havtorn
Offentliggjort

½ l gulerodssaft

400 g sorbetlage – se boks

150 g glukose

Citronsaft

2 gulerødder

Udstyr: Ismaskine

Alle ingredienser på nær gulerødderne køres sammen til en sorbet på ismaskine. Gulerødderne skæres i tern, der fordeles i bunden af små dybe tallerkner. 1 kugle gulerodssorbet lægges ovenpå, og der dækkes med en havtornsifon

Havtornsifon:

500 g havtornsaft

500 g appelsinjuice

150 g sukker

9 gelatineblade

Udstyr: Sifonflaske med 2 patroner.

Havtorn- og appelsinsaft lunes med sukker og tilsættes udblødt gelatine. Afkøl. Før servering blendes det og hældes på chiffonflaske.

Tip: Havtornsaften kan købes færdig, og appelsinsaften må gerne være friskpresset.

Sorbetlage:

100 g sukker

100 dl vand

200 g glukose

Det hele koges op og afkøles.