Cocktails – Fra Manhattan til Espresso Martini

Man skal ikke gå mange meter i det indre København for at støde på en cocktail-bar, og det er der en god grund til: vi elsker cocktails. Det ligner poesi i bevægelse, når bartendere ryster deres kreationer ud af shakeren, men du kan sagtens lære at gøre dem kunsten efter.

Her på siden finder du ikke blot guides med tips og tricks til din indre bartender, men også opskrifter på klassiske såvel som nye og kreative cocktails.

Cocktail – opgraderingen fra den simple drink

Som briterne har det med at foretrække te frem for kaffe, har vi det måske med simple drinks frem for cocktails. Det er alt andet lige lettere at blande en Gin & Tonic op med lidt is og en citronbåd, end det er at fremtrylle en perfekt Tom Collins-cocktail, og så virker det pludselig som en simpel cost-benefit-analyse.

Det er simpelthen for indviklet at brygge et tilfredsstillende resultat, og arbejdet bliver for omfattende, hvad end vi snakker kaffe eller cocktail. Hvor man nu til dags kan købe kapsler, placere dem i maskinen og trykke på en knap for at frembringe en velsmagende espresso eller cappuccino, så findes der ingen lignende genveje til cocktails som Whiskey Sour og Old Fashioned. Eller det kan du faktisk godt – du kan nemlig få leveret hjemmelavede cocktails til døren og samtidig støtte en aarhusiansk startup.

Vi skal naturligvis ikke tage noget fra en lækker Gin & Tonic, for det er unægteligt en lækker drink, der kan varieres på et utal af måder, men en cocktail er det altså ikke. En cocktail er nemlig defineret ved at være en drink, der indeholder tre eller flere komponenter, hvor af den ene skal være alkoholisk. Mere specifikt skal de tre ingredienser i en cocktail inkludere en form for alkohol, sukker og en bitter. Med de faktuelle præmisser på plads kan vi nu kaste os ud i, hvordan du kommer i gang med at lave cocktails.

Her kan du se første afsnit af vores program 'Fredagsbaren'. Du kan se flere afsnit her.