Streaming – anbefalinger og guides
Det føles som en evighed siden, at vi alle var underlagt tv-sendefladens diktatur. I dag har streaming gjort det muligt at se tusindvis af film og tv-serier, når vi har lyst. Men hvordan sørger man for ikke at fare vild i streaming-junglen og spilde sin dyrebare tid på middelmådig underholdning?
Euroman er din ledestjerne i det vidt forgrenede streaming-landskab. Vi anbefaler de bedste film og tv-serier fra de største streaming-tjenester, går bag om alt fra ‘Game of Thrones’ og ‘The Sopranos’ og gør dig klogere på, hvilken medieafspiller, der passer bedst til dine streaming-behov.
Streaming hitter som aldrig før
Danskerne er vilde med streaming. Mens salget af fysiske formater som dvd og blu-ray rasler ned, stormer digitale film- og tv-tjenester som Netflix, HBO og Viaplay frem.
Ifølge tal fra Kulturministeriet ser mere end halvdelen af alle danskere indhold fra streaming-tjenester minimum én gang om ugen.
Og det tal bliver med garanti ikke mindre Det mener Keld Reinicke, der er media adviser og streaming-ekspert. Han spår, at streaming kommer til at fylde endnu mere i 2019.
“Vi ser nogle helt vilde tal for tiden i Danmark. På DR og TV2’s streaming-tjenester ser vi for første gang nogle seertal, der nærmer sig flow-tv. Det skyldes, at det ikke længere kun er de unge, der streamer. Den brede del af befolkningen har opdaget, hvor smart det er. Vi ser samme tendens andre steder i Europa. I Storbritannien blev ’The Bodyguard’ i 2018 den mest streamede serie nogensinde på det britiske marked”, siger han.
Kongen af streaming, Netflix, bliver også for alvor udfordret for første gang siden 2012, hvor de åbnede i Danmark. Til efteråret lancerer Disney deres helt egen streaming kanal, Disney+.
Det er endnu uvist, hvornår Disney+ rammer Danmark, men danskerne kan se frem til streaming af alt fra Marvels superheltefilm, Star Wars og et væld af klassiske animationsfilm senest 2021, hvor platformen gerne skulle have ramt alle verdenshjørner.
Streaming – en gave til tv-serien som kunstform?
Men selvom Netflix, Amazon, HBO og mange andre streaming -sites smider milliarder af dollars efter nye serie-produktioner, er der længere mellem genialiteterne som ’Game of Thrones’ og ’Breaking Bad’.
Det mener Euromans digitale redaktør og serieekspert, Emil Norsker. I artiklen ‘Har tv-seriernes guldalder peaket?’ argumenterer han for, at der blevet længere mellem snapsene i det vildtvoksende streaming-land.
“Der bliver stadig produceret gode serier, men bakken er begyndt at gå nedad, og kreativt ser vi bare ikke det samme, som vi gjorde tidligere. Hvornår har vi sidst haft den serie, som alle snakkede om ved kaffemaskinen?”, siger han.
Serieekspert på DR og vært på podcasten ’Serierådet’, Frederik Dirks Gottlieb, er ikke enig.
“Det er overdrevent at tale om, at vi var i guldalderen i starten af 00’erne, fordi der var fem gode serier. Vi ænser slet ikke, hvor forkælede vi er lige nu, hvor meget godt indhold, der bliver produceret, og hvor lidt vi betaler for det”, slår han fast.
Streaming – hvad skal jeg se?
Hvad enten man mener, at tv-seriernes guldalder er ovre eller blot lige er begyndt, så er der ingen tvivl om, at streaming har gjort tv-serier til tidens mest populære tidsfordriv.
Men hvilke af de bogstavelig talt hundredvis af nye tv-serier skal du kaste dig over?
Har du aldrig set mesterværket ‘The Sopranos’, så er det et godt sted at starte.
TV-serien, der ligger på streaming-kanalen HBO Nordic, kunne fejre 20 års jubilæum i år.
Gansterbossen Tony Soprano og co. indledte guldalderen for tv-serier med en mesterlig dramaserie, der i dag står som et af de største kulturelle fænomener i den moderne tv-serie-historie.
Læs vores store gennemgang af ‘The Sopranos’ betydning for tv-serier og streaming.
Hvis du ikke gider hænge dig i fortiden, så kan du med fordel lade dig inspirere af Euromans store streaming guide over de bedste serier i 2019.
Og så kommer vi heller ikke uden om verdens største tv-serie i streaming-land lige nu, ‘Game of Thrones’.
I syv sæsoner har fantasy-serien leveret blod, bryster og brutale magtkampe galore – og millioner af mennesker verden over har lappet det i sig.
I 2019 bliver der sat endeligt punktum for ‘Game of Thrones’ med ottende sæson – en afslutning, som uden tvivl vil efterlade et stort hul i streaming landskabet.
Kender du allerede Westeros som din egen baglomme, så kan du med fordel dykke ned i artiklen ‘6 sjove facts du (måske) ikke vidste om ‘Game of Thrones’.
Streaming - hvilken medieafspiller skal jeg vælge?
Takket være streaming-tjenesterne er det slut med at zappe hele programfladen rundt for at finde en nogenlunde velproduceret film. Men hvilken medieafspiller skal du vælge, når fjernbetjeningen skal pensioneres?
Euroman har gjort arbejdet for dig og testet fire forskellige medieafspillere, som gør streaming til en leg.
Er du glad for både filmkunst og konsolspil, kan du med fordel investere i en Microsoft Xbox One, der markedsfører sig på at være verdens kraftigste og som både tillader streaming af film, tv-serier og spil.
Ønsker du ikke at lænse hele bankbogen, kan du sagtens nøjes med Google Chromecast. Med sin pris på blot 320 kr. er Google Chromecast den billigste medieafspiller på markedet, og den fungerer upåklageligt, hvis bare du har en smartphone eller en computer, som du kan caste fra.