Test af madboder på Roskildes camping

Smattens bedste måltid: Vi har testet maden på Roskildes campingområde

Hvor får man den bedste tømmermandsmad i lejrland?

pizza freshii roskilde
Offentliggjort

Nogle gange er ens smagsløg bare ikke særlig avancerede. Når man vågner og stadig er fuld, fordi solen skaber drivhusstemning i teltet og tvinger en op for at få væske i ens dehydrerede krop, og urinstanken sætter sig som et stik i mellemgulvet, ja, så er det de færreste af os, der fantaserer om trestjernet Michelin-mad.

Der vil vi have noget mere barnligt. Salt, fedt, sødt og robust. Det er dét behov madboderne på Roskilde Festivals campingområde kæmper for at få dig til at stille hos netop dem

Men hvem gør det bedst?

Vi har afprøvet en række af de forskellige muligheder for at få stillet sulten og blive menneske igen gennem maden, som campingområdet byder på, fra øst til vest.

Helt overordnet kan det siges, at der ikke er nogen madtilbud, der falder helt igennem, men at kun et sted virkelig glimrer.

Mere hak, tak!

”Der er godt nok ikke meget kød,” sagde den bredskuldrede unge mand på den anden side af bordet. Selv om vi er af mere spinkel statur, kan vi sagtens se, hvad han mente. Den hakkebøf var latterligt lille. Lidt komisk, når nu bodens navn betyder hakket på fransk. Der var rigtig langt fra bøffens yderkant og ud til periferien af den udmærkede bolle. Man skulle i det hele taget spise sig godt ind mod midten af burgeren, før der begyndte at ske noget sjovt, for det var også her, man kunne smage den trøffelpasta og miso, der var med til at give Umami-burgeren dens navn. 50% bolle med mayo og luft + 50 % ganske god burger = 100% forvirrende spiseoplevelse.

Lækker skorpe

Freshii (det hedder boden!) sælger frisklavede pizzaer, der nok mere er en slags tynde focaccia-brød med friske tomater, rucola og spredte skiver af lufttørret skinke på en bund af smøreost.

Det med focaccia-bunden skal folkene bag Freshii nu ikke høre et ondt ord for, for den var på en gang lige så sprød, svampet, salt og rosmarinkrydret, som sådan en skal være. Og så er der rigeligt brød til at mætte en hærget tømmermand. Alligevel forsvarer det på ingen måde den vilde pris på 89 kroner (10 kroner i tillæg for at få fabriksfremstillet pesto eller créme fraiche på toppen).

God at varme sig på

”Det smager mest af alt stærkt. Man kan ikke smage så meget andet,” sagde den korthårede pige ved siden af, mens hun bed i et hvidløgsbrød, der åbenbart mere var blevet et chilibrød.

Selv indtog vi en ligeledes meget stærk Mulligatawny. Den dampende varme engelske suppe med rødder i det indiske (ordene milagu og thanni kan oversættes til pebervand) led lidt under det samme som den korthårede piges hvidløgsbrød.

Den var stærk nok til at få halsen til at kradse og øjnene til at løbe i vand. Men den øvrige smag og krydring holdt lav profil. Selv om suppen var lavet på gode, mættende og potentielt smagfulde elementer såsom æble, linser, kartoffel, hønsebouillon og møjsommeligt håndplukkede stykker af kyllingekød. Men en tidlig morgen eller en sen nat, hvor man trænger til noget at varme sig på, kan den bestemt anbefales, særlig, hvis du har et brev salt med i lommen. Og så er der meget mad for de 40 kroner, den koster.

Eat Beer sælger også endnu mere substantielle retter, mange lavet med øl, fx asiatisk kylling i porter og chili con carne og chili sin carne. I Rising City, lige til venstre for scenen.

Ahaa, som nogle vil kende fra deres velsmagende mellemøstlige fastfod-restaurant på Nørrebrogade, er på Roskilde med en bod, der ruller wraps med ekspresfart. Måske de skulle sætte tempoet lidt ned og skrue op for indholdet i stedet. En rulle af koldt fladbrød med store mængder af icebergsalat, en lille smule anonym humus og alt for få, for så vidt lækre friturestegte skiver af aubergine kostede 55 (!) kroner. Vi forarges. Så kedeligt bør det ikke være at være vegetar.

Der er meget pænt at sige om de burritos, som Flaming Cactus serverer fra deres flotte, aluminumsskinnende foodtruck. Hvedetortillaen er blød og varm, chili con carnen indeni er mør og saftig, de kogte ris giver ekstra tyngde til måltidet, og guacamolen og cheddarosten gør oplevelsen cremet.

Ret meget som det skal være. Alligevel kunne vi smagsmæssigt have tænkt os lidt mere punch. Noget frisk koriander og en god hot sauce havde for eksempel gjort underværker. Men alt i alt udmærket og mættende.

Den økologiske hotdog hos Mamas Corner havde alt, hvad man kunne drømme om. En varm og saftig, salt pølse med grillsmag i et hjemmelavet pølsebrød, der ramte det helt rigtige skæringspunkt mellem sprød lethed og saftig krumme.

Dertil perfekt sursøde syltede løg, en ketchup med meget tomatsmag (hjemmelavet?) og masser af skarp sennep, der ville kunne jage selv de værste tømmermænd væk.

De hjemmelavede ristede løg havde en dejlig smag til trods for deres lidt seje konsistens. Og så er det økologisk. Det kan måske også forklare vores eneste anke, nemlig at hotdoggen er lidt lille til prisen på 40 kroner (tag to med det samme!). Men kvalitetsmæssigt er vi i top.

LÆS OGSÅ: Jensens Bøfhus har rebrandet sig, men de serverer stadig færgemad

LÆS OGSÅ: Yeah: I år er der rosé på programmet på Roskilde