Dårlige tv-programmer

Danmarks 10 ringeste tv-programmer i nyere tid

Selvom danske fjernsynsprogrammer ofte hyldes i udlandet, bliver der engang i mellem ramt helt ved siden af. Vi har lavet en top 10 over de ringeste tv-programmer.

Dårlige tv-programmer
Offentliggjort

Dansk tv har fostret enormt mange succeser. Både hvad angår de folkeligt samlende programmer som 'Huset på Christianshavn' og 'Matador' eller de internationalt anerkendte som 'Rejseholdet' og 'Forbrydelsen' eller de hysterisk morsomme som 'Casper og Mandrilaftalen' og 'Mr. Poxycat og Co'.

Og endelig er der de programmer, der bare skriger til himlen, at alt ved det var en dårlig idé fra start, og aldrig skulle være ført ud i livet.

Senest har TV3’s nøgendating i Adam og Eva foruden 'Jeg er en celebrity få mig væk herfra' kommet med deres bud på, hvad virkeligt ringe tv er. Jeg har lavet en top ti med de allerværste. Og jeg har kun valgt programmer fra dette årtusinde for at holde det på et nogenlunde overskueligt niveau.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste film i 2014

Vi har lavet en top ti, fordi det er sådan et pænt, rundt tal. Vores tanker går dog ud til de programmer, der lige præcis ikke kom med på listen, herunder samtlige Zulu-programmer, der hedder noget med –ræs: Djævleræs, Kvægræs og så absolut Tuk-Tuk ræs, der er en hel klar nummer 11-13. Under alle omstændigheder er her top 10-listen, hvor der tælles ned til nummer 1 – det absolut værste, danske tv-program:

10: Hiv stikket ud, DR 2007

Fredag aften er det tid til at slappe helt af, og hvem kunne være en bedre vært for et program med det tema end landets uofficielle chill-ekspert Master Fatman? Hver uge kom tre kendisser forbi programmet og dystede i at slappe af. Der var også noget med, at den, der fik færrest sms’er under showet, vandt et eller andet. Forinden havde de tre brugt en uge på Middelgrundsfortet på at slappe endnu mere af, og som om det ikke var nok, huskede Master Fatman gæster og seere på at slappe lidt mere af, efterhånden som programmet skred frem. Idéen med at sætte fokus på folkesygdommen stress var god nok, men seerne slappede så meget af, at de til sidst faldt i søvn.

9: Allstars, TV2 2008-2009

Det var usmageligt hyggeligt, når kendte danskere vendte hjem til deres barndommens gade for at samle et kor, der kunne repræsentere byen i kamp mod andre kendte danskeres hjembys kor. Det var lidt for meget ’vi står sammen’, lidt for socialdemokratisk, lidt for sødt. Og så er der per definition nogen nederen ved kor. Allstars lå i kølvandet på forskellige talentkonkurrencer som Scenen er din, X Factor og alle de andre, hvor dommerne er de virkelige talenter, og korene af deltagere lynhurtigt siver ud i glemsel. Til gengæld kan de fleste af os stadig huske Mike Tramp.

8: Husk lige tandbørsten – reboot, DR 2012

Programmet havde været en enorm succes tilbage i 1995 og 1996 med Casper Christensen, Annette Toftgaard og tænd tequilaen. Det var ugens højdepunkt, en fest i dit fjernsyn, og det virkede som en sikker succes at reboote programmet efter 17 år, denne gang med Christensen bag kameraet og Christian Fuhlendorff som vært. Men festen udeblev. Hvor Christensen var både cool, kitch og i højeste gear, var Fuhlendorff desværre instrueret til at være en mellemting mellem en klovn til en børnefødselsdag og en hjort fanget mellem to billygter.


7: Hit med sangen, DR 2000-2007

Rigtigt mange programmer virker til ene og alene at være bygget på at proppe så mange halvkendte mennesker som muligt ind i et studie. Det var også det grundlæggende element i Hit med sangen, hvor sangere, der mest var kendte for at have spillet birollen i en eller flere musicals, dystede i at gætte sange og synge med. Det hele var selvfølgelig indøvet til perfektion i forvejen, og det blev mere og mere kunstigt, efterhånden som sæsonerne rullede over skærmen, og tidligere vindere af andre DR-programmer sad og prøvede at huske de første strofer til en sang, de få sekunder senere fremførte samtlige vers af. På det seneste har en video med vært Amin Jensen, der laver sit ’Bob Ricketts-råb’ fået en del opmærksomhed på nettet.

6: VQ – Videnskabsquiz, DR 2006

Det er en benhård disciplin at gøre tunge emner spiselige, for der er en hårfin grænse mellem det kedelige og det pinligt poppede. Det måtte DR sande, da de i 2006 havde regnet forkert i et forsøg på at gøre videnskab spændende. Hovedingrediensen var Puk Elgaard (masser af Puk Elgaard), kemikeren Peter Hald og to gæster, der blev quiz’et i videnskabsspørgsmål. Fra den akademiske verden fik programmerne hug for at være for useriøse, mens vi andre bare fandt instruerede smil, dårlige vittigheder og sjove farver kedelige og mislykkede.

5: Showtime, DR 2005

I 2005 var konceptet ’kendte mennesker gør noget, de ikke normalt er kendte for’ spritnyt. Folket var ekstatiske: Kan politikeren Simon Emil Ammitzbøll synge Living la vida loca? Hvordan vil det gå, når smørrebrødsjomfruen Ida Davidsen giver sig i kast med De første kærester på månen? Mange uforglemmelige tv-begivenheder fra dette program står printet på nethinden (desværre), som fx den nuværende overborgmester i København, Frank Jensen, der skråler sig igennem Shu Bi Duas Står på en alpetop.

4: Divaer i junglen, TV3 2012-2013

Her havde man samlet et all star-team af deltagere fra andre TV3-programmer: Gustav, Amalie, Sidney Lee og alle de andre. Dette freakshow fløj man så til junglen, hvor det inddelt i to hold skulle konkurrere i at ydmyge sig selv, blandt andet i på tid at flytte en bunke lort fra et sted til et andet. Derudover var der de sædvanlige intriger og selvudnævnte divaer, der sagde dumme ting. Denne gang ikke ved en pool i Mexico, men i en mudderpøl i en jungle i Sydamerika.

3: Kampen om din stemme, TV2 2011

I et mildest talt desperat forsøg på at sexe den traditionelle valgkampsdebat op, havde TV2 op imod valget 2011 forsøgt sig med et miks af håndbold og paneldebat. Med heppekor, råbende publikum og den skrappe Jes Dorph i værtsrollen (der denne aften hovedsageligt bestod i at stoppe politikere, der havde overskredet deres komisk korte taletid) skulle politik serveres til de unge på de unges præmisser. Og er der noget, de unge elsker, så er det heppekor, Jes Dorph og virkeligt dårlige idéer. Faktisk var denne debat så ringe, at den senere blev parodieret i den for øvrigt fantastiske tv-serie Borgen.

2: Sjov med sex, TV2 Zulu 2014

Måske er det bare mig, der er blevet for gammel til sexhistorier (jeg er 22), eller også er jeg for snerpet til at gide høre på, hvordan Topgunn knaldede en pige i Esbjerg, for et eller andet må der jo være i vejen med mig, siden jeg ikke gider se Sjov med sex. Jeg er jo i kraft af min unge alder målgruppen for dette program, hvor semikendte danskere fortæller skægge sexhistorier til stor morskab for om ikke andre så i hvert fald hinanden. Tv til de unge med masser af high fives, hashtags og håndtegn, som Tobias Dybvad har ironiseret over i sit tv-program på samme kanal.

1: Varm på is, TV2 2008

Et ellers meget populært, udenlandsk program skulle være videreudviklingen på det uhørt succesfulde Vild med dans – bare på glatis. Hovedpræmissen var, at det set med producenternes øjne er vanvittigt morsomt at se Pyrus og Pelle Hvenegaard falde på halen, imens de fortæller, hvor meget de elsker en god udfordring. Hver fredag aften skulle danske c- og d-kendte konkurrere i kunstskøjteløb med tidligere mesterskabsvindere. Det var meningen, at Varm på is skulle vinde seerne tilbage fra DR’s X Factor, men efter en enkelt sæson måtte TV2 stille skøjterne tilbage på hylden. Vinder blev racerkører Nicolas Kiesa.

LÆS OGSÅ: 4 teknikker Underwood har lært os om brutal ledelse

LÆS OGSÅ: 15 sjove film til alvorlige mænd

LÆS OGSÅ: Zoolander 2 stjæler rampelyset i Paris