Tag på weekendtur til en af verdens bedste maddestinationer
Med alt fra livlige pintxosbarer til grill-templer og ikoniske michelinrestauranter er den lille baskiske kystby San Sebastián én af verdens bedste spisebyer. Her står en uhørt høj råvarekvalitet og en insisterende kærlighed til traditionerne i absolut centrum.
Når verdens bedste spisebyer skal opremses, er det som regel megabyer som New York, Tokyo eller Mexico City, der løber med opmærksomheden. Men det behøver ikke altid at være stort for at være godt. Med et indbyggertal, der ligger en smule under Odenses, er San Sebastián undtagelsen, der bekræfter reglen.
San Sebastián er små pintxosbarer med tør cider plaskende på gulvet og disken fuld af frisk fisk og skaldyr fra små fiskerbåde i den brusende Biscay-bugt, hvis tidevandsbølger slikker af det gyldne sand langs byens storslåede strandpromenade La Concha.
San Sebastián er grillrestauranter drevet gennem generationer af asadores uden ego, og med duften af brænderøg og store udskæringer af modnet pensioneret malkekvæg over flammerne.
San Sebastián er også byen med verdens muligvis tætteste koncentration af michelinrestauranter per indbygger, og legendariske trestjernede templer som Arzak, Akelarre og Martin Berasategui i førertrøjen (… for ikke at nævne legendariske Mugaritz og Asador Etxebarri i baghaven).