Sponsoreret af Pappa Pizza, Behov, DEJ, Otto, Frankies, The Pizza Bro, GORMs

Kan en tidligere fodboldspiller lave pizza? Åbenbart!pappapizza.jpg

Det nyeste skud på pizzastammen hedder Pappa Pizza, og det er startet af ingen ringere end den tidligere landsholdsspiller i fodbold Martin Albrechtsen.

Albrechtsen har skabt et pizzakoncept, der tager udgangspunkt i vellavede surdejsbunde, og der er lagt kræfter i at skabe en kvalitetspizza med gode ingredienser: Tomatsaucen er lavet på San Marzano-tomater, deres italienske mel er importeret fra, ja, Italien, og generelt er der bare tænkt over tingene.

Det er heller ikke for ingenting, at Pappa lige har vundet prisen for Danmarks Bedste Pizzeria ved Just Eat Awards. Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvorfor de blev Danmarks bedste? Så tag et smut forbi og oplev det selv!

Du støder på Pappa på Vesterbro og Amager, og snart vil de også slå dørene op i City 2 og Slotsarkaderne. 4 restauranter på et år - imponerende!

Du kan tjekke deres menu ud og bestille lækre pizzaer lige her.

Et særligt Behovbehov.jpg

Hos Behov går man ind for frit valg – i hvert fald når det kommer til, hvad der ender på din pizza (det kan dog godt være, der bliver skævet lidt til dig, hvis du vælger ananas som topping, bare så du lige er klar over det).

Behov Pizzas Nordvest-biks befinder sig på Rentemestervej, der har forandret sig meget, siden Behov slog dørene op tilbage i 2016. I dag er der livlige spisesteder, barer og mikrobryggerier, som har gjort området til et, der konkurrerer på lige fod med byens andre populære kvarterer.

Og her, midt i det nye virvar, frister de med et nøje udvalg af håndværksøl og et rimeligt udvalg af vine på glas – og selvfølgelig deres pizzaer fra menuen. Skulle de dog ikke falde i din smag, kan du prøve deres ’byg din egen pizza’-mulighed, hvor du frit kan vælge mellem tre typer af dej, saucer, talrige oste og toppings, herunder mange glutenfrie og veganske muligheder.

Hos Behov slår de sig op på kvalitet, det er det, der har fået dem på landkortet og sørget for, at de har modtaget anerkendelse fra både Politiken og White Guide.

Napoli ligger i Danmarkdej.jpg

I 2019 åbnede DEJ med drømmen om at bringe den autentiske pizzaoplevelse til Danmark og ændre vores opfattelse af, hvad pizza er. Og hvad der startede som en enkelt restaurant, er nu vokset til fire lokationer, så folk må efterhånden være ved at forstå det. 

DEJ serverer napolitanske pizzaer med et karakteristisk skandinavisk twist, lavet på højkvalitetsråvarer, som er den nemme og bedste vej til en madmæssig oplevelse, man aldrig går galt i byen med.

Holdet bag DEJ og Elippa har kreativiteten som omdrejningspunkt i alt, hvad de gør, og det kan ses og mærkes både i indretningen, der kaster tankerne mod førende restauranter i Paris, Beirut og Hamborg, såvel som i deres særprægede smagskombinationer og deres velkendte cocktailtårn.

Den sikre vinderotto.jpg

Hos Otto serverer de napolitansk-inspirerede pizzaer. Mere konkret betyder det en blød, sej pizzabund og den klassiske ”leopardplettede” pizzaskorpe. Otto er startet af tidligere Michelin-kok Rasmus Oubæk, og det borger for god kvalitet, som Otto aldrig går på kompromis med.

På menuen finder du klassikere som fx pepperoni- og kartoffelpizzaen, der er lavet med tynde, sprøde skiver af kartoffel og Ottos mascarponecreme. Du kan også sætte tænderne i en af Ottos egne kombinationer såsom salsiccia med tomat eller den med økologisk ’nduja – en spicy, italiensk pølse. Og så kan du nyde en økologisk, hjemmelavet lemonade eller økologisk vin til den pizza, du nu vælger.

Spis din pizza på en af Ottos 10 restauranter, tag den med dig, eller prøv en ’Heat at Home’-pizza; en pizza, der er kølet ned, og som kan varmes op i din egen ovn på 4 minutter. En simpel vej til altid at få frisk og varm pizza.

Du kan besøge Otto på en af dets 10 lokationer: Vesterbro, Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Sydhavn, Hellerup, Søborg, Lyngby, Rådhuspladsen og Amager.

Pizzafestfrankies.jpg

Hos Frankies, hvis distinkte lyserøde farve efterhånden er blevet en fast del af det københavnske gadebillede, laver de napolitanske pizzaer på surdej, som gør bundene seje og saftige og skorpen luftig med masser af smag fra de brandvarme ovne, der bager pizzaerne ved 400°c.

Du finder Frankies på Strøget, Grønnegade, Østerbro, Nørrebro og Frederiksberg, og det er altid et oplagt sted at besøge, hvis du er til god stemning og velsmagende pizzaer.

Frankies er ideelt til både små og store selskaber. Bestil din yndlingspizza, eller book bord til Frankies Feast og smag på alle de pizzaer, du vil.

Se menuen og book bord her.

Pizza med attitudepizzabro.jpg

Hos The Pizza Bro bliver der arbejdet med høje varmegrader og en speciel bund, som giver pizzaerne et anderledes og spændende udtryk, kald det attitude, som ikke mindst understreges af de altid veloplagte pizzaioloere.

Bag The Pizza Bro står restaurantentreprenøren Torben Klitbo, som har kastet sin kærlighed på italienske pizzaer, der vitterligt smager godt. Og kærligheden er da også til at mærke, når du får stukket den dampende varme pizzaæske i hånden.

The Pizza Bros første pizzavogn har stået foran burgerbiksen Fatty’s siden vinteren 2018 på Njalsgade og har siden udvidet med butikken på Falkoner Allé.

Den tynde, sprøde pizzapionergorms.jpg

Siden 2008 har GORMs været et velkendt navn på den københavnske restaurantscene. Det var nemlig i det år, at bornholmeren Gorm Wisweh åbnede sin første restaurant i Magstræde 16.

GORMs kalder dem selv for ”thin crust pizzalovers, da de sværger til den ultratynde surdejsbund med sprød skorpe, hvilket efterhånden er et sjældent syn i det danske pizzaudvalg, der er meget dejdomineret.

Men på trods af deres særegne sprøde bund er det på fyldet, at GORMs virkelig skiller sig ud. Smagskombinationerne tager udgangspunkt i det danske, og derfor vil italienerne nok også kigge lidt skævt på deres pizzaer. GORMs har siden begyndelsen skabt signaturpizzaer i samarbejde med kendte kokke, hvilket der er kommet mange innovative pizzaer ud af.  De første til at lancere en pizza med kartoffel, rosmarin, gedeost og trøffel, da de lavede ’Denny Special’ tilbage i 2008.

Mozzarellaen, de bruger, er dansk og økologisk fra Øllingegaard, og derudover bruger de specialoste fra Them.

Du kan finde GORMs pizzabarer i Tivoli, Ørestaden, Fisketorvet og Københavns Lufthavn samt på deres restauranter i Nyhavn og Magstræde. Dertil har GORMs en større eventafdelingen, som du kan møde på festivaler og fester rundt om i landet.