Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift: Ærtecreme med burrata

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift:

Et styks sommermad, tak! Sådan laver du en frisk ærtecreme med blød burrata

Omfavn årstiden med denne friske ret til sommermiddagen.

Ingredienser

  • 400 g ærter, blancherede (svarer til ca. 1 kg ærter i bælg)
  • 125 g mascarpone
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og sort peber
  • 200 g burrata 
  • 150 g friskbælgede ærter til topping
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • ½ bdt. radiser
  • 1 håndfuld estragon og mynte

Sådan gør du:

  1. Blend de blancherede ærter med mascarpone, citronsaft og olivenolie. Blend dem et godt stykke tid, så ærterne bliver finpurerede. Smag til med salt og peber, og kom cremen på køl, til den skal bruges.
  2. Anret cremen i et fad, og kom burrata ovenpå sammen med friske ærter. Dryp med olivenolie, og krydr med ekstra salt og peber. Skær radiser meget tyndt, og kom dem på fadet sammen med grofthakket estragon og mynte. 
  3. Servér sprødt brød til.