Søren Selin: ”Bestiller man takeaway, henter man det selv. At få det leveret med bud er simpelthen topmålet af dovenskab” scroll-down

Søren Selin: ”Bestiller man takeaway, henter man det selv. At få det leveret med bud er simpelthen topmålet af dovenskab”

Søren Selin er manden og kokken bag den tostjernede restaurant AOC og den mere uformelle Trio. Vi har stillet ham en række gastronomiske kardinalspørgsmål, hvor han både taler om støv og insekter, god dåsemad og det måltid, han aldrig glemmer, og giver danskerne en lille opsang.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Flemming Gernyx
Gastro Euroman

Hvad har været dit livs bedste måltid? 

”Paris. År 2000. Frokost på Pierre Gaignaire med hende, der senere skulle blive min kone. Jeg var stadigvæk kokkeelev på Hotel Imperial på daværende tidspunkt og havde egentlig planlagt at flytte til Paris, så snart jeg blev udlært.

Men vi var dernede inden og havde besluttet os for, at vi gerne ville bruge nogle penge på et sted med en masse michelinstjerner, og Pierre Gaignaire havde på det tidspunkt et ry for at lave nogle ret vilde ting.

Det er ikke, fordi jeg husker alle retterne, mest husker jeg bare, hvilket show det var, at tankegangene bag retterne var så gennemførte, hvilket godt kan give én en ”ud af kroppen”-følelse – og så var jeg også komplet starstruck, da Gaignaire kom ud og hilste på alle bordene undervejs.”

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Restauranter og Kokke