Danmark har en lang og særlig tradition for påskebryg, og der er nok at vælge imellem, når man skal købe ind til forårets store festmiddag; påskefrokosten.
Så hvilken en skal du gå efter?
Vi har samlet syv gode bud på årets påskebryg, og uanset om du er til den mørke, den krydrede, den friske eller den sødmefulde øl, er der god mulighed for, at mindst en af disse øl falder i din smag.
Og husk – påskebryg smager også godt efter påske. Her kan du endda ofte få dem til en fordelagtig pris.
Bryggeriet Vestfyen dækker over et stærkt felt af specialøl og har gjort en dyd ud af at tilpasse deres forskellige øl til de situationer, som betyder noget, når danskerne samles i påsken – om det er til den store påskefrokost eller bare til en fælles hyldest til det danske forår.
Sidstnævnte er fundamentet for Indslevs Påske Hvede – en øl brygget med det danske forår i tankerne. Nyd øllen til en god påskefrokost med fjordrejer, asparges og hele det sprøde danske forårskøkken eller blot på terrassen i de første solrige dage.
Gårdbutikken på Indslev Bryggeri har åben hver torsdag fra 14-18
Carlsberg 1883 er den kobberfarvet og sødmefuld lagerøl, brygget med den originale Carlsberg-gær.
Carlsberg 1883 er ”lidt mere” end bare en pilsner. Den er et oplagte valg til det nordiske køkken eller krydrede madretter, og den giver et elekant løft til de fleste frokoster og middagsretter.
Carlsberg 1883 tager historien på sig – både Carlsbergs, men også den danske. Vi er alle et produkt af fortiden, og det kan Carlsberg 1883 elaborere på med troværdighed og originalitet.
Genskabelsen er en direkte bevisliggørelse af respekten for vores arv, fortællingen om kvaliteten i produktet og en hyldest til det skelsættende år 1883, hvor brygning ændrede sig for altid, og øllets fader blev født.
Fur Bryghus blev indviet i 2004 – som et af de første mikrobryggerier i Danmark. Stifteren Mogens Fog var tit og ofte på forretningsrejse i bl.a. Tyskland, hvorfra inspirationen også kom.
Beliggenheden på det naturskønne Fur – og en respektfuld og passioneret tilgang til ølbrygning – har gjort produkterne fra Fur Bryghus kendt og anerkendt i hele Danmark.
Fur Påskebryg er en overgæret øl af typen English Strong Ale. Brygget på tre forskellige malttyper bl.a. karamelmalt samt både klassisk bitterhumle og aromahumle.
Fur Påskebryg er klar og ravgylden med fyldigt cremefarvet skum, der har lang holdbarhed og giver fine blonder på glasset. Den har en fyldig smag af mørk malt og aromahumle, der runder af i en god og bitterfrisk oplevelse af humle. Alk. 7,7%
Forårsbryg fra Herslev Bryghus har en uskyldig solgul farve, men skindet bedrager. Forårsbryg er en af bryghusets sværvægtere, med en dyb maltsødme og en alkoholprocent, der sniger sig op på 8.
Den er brygget på Abby Ale-gær, der mest forbindes med mørke, kraftfulde og maltede øl, men Forårsbryg er lys og propfuld af humle.
Balancepunktet ligger mellem sødmen fra malten og den dybe alkohol – og den citrus-agtige Cascade-humle, der bringer den friske bitterhed og forårsfornemmelsen.
Hornbeer er et familieejet gårdbryggeri, som blev startet i 2008. Det er beliggende i det smukke Hornsherred og er ejet af familien Sandgreen Jensen og deres gode ven Julian Blair.
Al udvikling af opskrifter, brygning, tapning og håndtering sker på gårdbryggeriet. En stor del af sortimentet brygges økologisk, og med brug af solenergi og jordvarme forsøger Hornbeer at være et bæredygtigt og ressource-økonomisk bryggeri.
Hornbeer Påske øl er en frisk, humlet ale. Den er brygget gylden til ære for påsken. For at gøre den ekstra indbydende, har bryggeriet tørhumlet øllet.
Hornbeer Påske øl passer perfekt på frokostbordet, og den vil være en fin ledsager til retter med lam eller fjerkræ. Det er dog tilladt at nyde den uden mad.
Det snart 134 år gamle østfynske bryggeri, præsenterer sin populære Påske Ale.
Med en styrke på 6,5 % og sin bløde, men lidt krydrede smag, henvender den sig til både kvinder og mænd. Første tap er allerede udsolgt fra bryggeriet, men flere er på vej.
Påske Alen er en ud af i alt fire påskeøl fra Refsvindinge Bryggeri.
Dørsalget har åbent dagligt 8-18 og søndag 10-16.
"Det er en Easter Bock, der er en mørk og kraftig undergæret dobbelbock med en rund og fyldig karakter", fortæller brygmester Antoni Aagaard Madsen fra Thisted Bryghus.
Han har hentet inspiration i tyske Bayern, hvor Paulaner Bryggeriet bryggede verdens første påskebryg: dobbelbocken Salvator.
"Vi har givet vores udgave en ekstra tand røget og ristet malt, og resultatet er en kompleks og dejlig dobbelbock, der passer perfekt til en god lammesteg", fortæller Antoni Aagaard Madsen.
Han anbefaler, at den nye Easter Brock serveres med en temperatur på 6-8°C.
Den nye Easter Bock fra Thisted Bryghus er allerede ude i handlen sammen med bryggeriets øvrige påskeøl: Påske Stenøl, Påskelam og Økologisk Påskeæg.