Endnu mere billig gastronomi: ‘Røde Claus’ klar med nyt fransk brasserie, hvor prisen er banket i bund
Den legendariske kok ‘Røde Claus’ er sammen med erfarne restauratører nu klar med et nyt koncept, hvor smagen er i top og prisen i bund.
Foto: Santiago de la Vega
Hvis du elsker mad, der ikke bare smager godt, men også er billigt, så er der nu endnu en grund til at spærre øjnene op.
Den 18. april åbner nemlig Le Petit Rouge i København. Her vil man servere klassisk fransk brasseriemad, der smager af noget, og som har et endog særdeles økonomisk venligt prispunkt. Forretter starter fra blot 35 kroner, man kan få vine på glas fra 39 kroner, og du kan endda tage din egen vin med for 250 kroner i proppenge.
Og det er ikke hvem som helst, der står bag.
Navnet – Le Petit Rouge (Den Lille Røde) – er ikke nogen tilfældighed, for det er nemlig kokkelegenden Claus ‘Røde’ Christensen, der har tegnet de store streger bag konceptet.
Bag Le Petit Rouge står han og Sovino-gruppen, der også driver Indre By-institutionerne Esmée, Café Victor og Salon. Røde Claus kommer ikke selv til at stå bag gryderne, men har udviklet retterne og udtrykket, mens køkkenchef Thomas Weber bliver manden, der eksekverer på planen.
Le Petit Rouge åbner i Galleri K i Indre By i København med facade mod Kristen Bernikows Gade, der i varmt vejr kan åbne facaden op mod byens liv.
Sidste år fik Restaurant Bouillon på Frederiksberg så meget medvind med sit koncept med velsmagende mad til særdeles lave priser, at der blev meldt om kø i bookingsystemerne seks måneder ud i fremtiden. Succesen hos Bouillon, der er drevet af Torben Klitbo, der tidligere var en del af Cofoco, er så mærkbar, at man nu også åbner i Aarhus.
Le Petit Rouge åbner torsdag den 18. april. Menukort og booking er online fra mandag den 8. april 2024.