Det ligger i denne københavnske restaurants dna at være lidt hemmelig og skjult

Som en uregerlig teenager er en københavnsk restaurant klar til at gøre op med forældede tanker om, hvordan man driver et spisested, bygger en menu op og giver sine ansatte mere frihed ved at give dem mere ansvar.

Offentliggjort

Denne artikel kan i princippet tages i to retninger. For forvilder man sig dybt ind bag de gulkalkede huse på den dyre side af Kongens Have helt ind i anden baggård og bliver der længe nok, opdager man restaurant Alouette, der gemmer sig i hjørnet. 

Går man indenfor og bliver i restaurantens jordfarvede lokaler længe nok, opdager man, at Alouette spiller på to meget tydeligt definerede strenge. To strenge, der begge agerer raison d’etre for Alouette, og som begge er gode afsæt for en artikel om en moderne restaurant i København. 

Overskrifterne på de to strenge kan koges ned til henholdsvis mad og mennesker. Og selvom det lyder fluffy og grænsende til det fortærskede og nærmest som et slogan på et madmagasin fra 00’erne, så mener de det altså lidt mere end de fleste på Alouette. 

Artiklen her tager udgangspunkt i strengen, der handler om mennesker. Og det er måske lidt tarveligt. For Nick Curtin, som er executive chef og ejer af Alouette med sin kone, Camilla Hansen, er helt sikkert ikke vild med, at følgende citat bliver startskuddet til en fortælling om ham, deres fælles restaurant og de to strenge, der binder Alouette-konceptet sammen.