Sponsoreret af Zalando

Hvordan startede du med at løbe? 

”Da jeg var 13 år, var jeg med familie på ferie til Club La Santa Sport, hvor jeg deltog i en løbetur på fem kilometer, der blev afholdt om fredagen. På det tidspunkt var jeg mest en fodbolddreng, og de ture, jeg havde løbet, havde været med min mor. Men turen gik utroligt godt, jeg løb den på under 20 minutter, og det var der en norsk kvinde, som lagde mærke til. Hun mente, at jeg skulle begynde til løb, hvilket jeg dengang ikke vidste, at man kunne gå til. Men da jeg kom hjem, blev jeg meldt ind i AGF.”  

Hvornår begyndte det så at udvikle sig til noget mere seriøst? 

”I 2011, da jeg var 16 år gammel. Jeg spillede stadigvæk fodbold, og jeg windsurfede faktisk også, og så løb jeg torsdag, fredag og lørdag. Jeg valgte dog at lægge både fodbold og windsurfing på hylden, efter jeg blev nummer 2 til et danmarksmesterskab og samtidig fandt ud af, at de fleste af mine konkurrenter trænede næsten hver dag. Det første halve år, hvor jeg dedikerede mig fuldt ud til løb, udviklede jeg mig virkelig meget. Jeg skar blandt andet 40 sekunder af min tid på 3.000-meter og endte også det år med at sætte dansk rekord på 5-kilometer-distancen. Men det er faktisk på de lange distancer, at jeg er bedst.”

EM_Zalando0230.jpg

Ja, du konkurrerer for det meste i maratondisciplinen nu, hvori du i talende stund kæmper for at kvalificere dig til OL. Hvornår begyndte du at løbe dem? 

”Jeg løb mit første maraton i december 2022. Det var i Valencia. Mit næste maraton var i København i 2023. Og så løb jeg Valencia igen i slutningen af 2023. Mit fjerde maraton løb jeg i København i maj, så jeg har ikke mange maratoner under bæltet. Jeg er faktisk først lige ved at lære disciplinen at kende.” 

Hvordan adskiller den sig fra andre discipliner?  

”I min verden er maraton kongedistancen. Og så er det klart den mentalt hårdeste, fordi den er så ekstremt lang. Man kommer virkelig igennem nogle perioder derude; så har man krise, så har du det godt. Jeg deler distancen op i væskedepoter. I København er der 12 kilometer mellem hvert depot, mens der i Valencia er 8 kilometer. Men derudover forsøger jeg bare at slå hjernen fra.” 

Hvad er din egen favoritdistance? 

”Jeg kan allerbedst lide at løbe ture på halvanden-to timer i skoven.” 

EM_Zalando0260.jpg

Der bliver hurtigt slidt en del sko ned, når man løber så meget, som du gør. Hvor mange par kommer du igennem på et år? 

”8-12. Inklusiv træningssko.” 

Har du nogle gode råd til dem, der gerne vil starte med at løbe?

”Gør det kontrolleret og få bygget stille og roligt op. Kontinuitet er generelt nøglen til at blive bedre, så man skal undgå at lave noget alt for vildt og blive skadet eller brænde ud i starten. Mange forbinder løb med, at man skal løbe 5 kilometer for fuld smadder, tre gange om ugen, og det fungerer sikkert også fint for nogle, men for mange kan det gøre det hårdt at komme ud af døren, og det er ikke den smarteste måde at træne på. Prøv i stedet at skrue ned for tempoet og løb nogle stille og rolige ture. Jeg tror, mange vil opleve, at det at løbe en tur pludseligt bliver et frirum og noget, man ser frem til, i stedet for en mental udfordring og noget, der skal ’overstås’.”