Når Falsled Kro-kok Simon Juel Petersen kommer hjem, er denne ret oftest på menuen: ”Det smager godt, også klokken to om natten” scroll-down

Når Falsled Kro-kok Simon Juel Petersen kommer hjem, er denne ret oftest på menuen: ”Det smager godt, også klokken to om natten”

For knap et år siden overtog Simon Juel Petersen jobbet som chefkok på Falsled Kro. Ambitionerne er tårnhøje, for det er ham, der skal skaffe den hæderkronede kro en michelinstjerne. Vi har mødt ham til en snak om begravelsessmørrebrød, arbejdsforhold og om at gøre sig umage.

Af Magnus Kraft
Foto: Søren Gammelmark
Gastro Euroman

Du har været køkkenchef siden september 2023 efter tre år i køkkenet på Falsled Kro. Hvad synes du om jobbet?

”Det er sjovt. Jeg koncentrerer mig selvfølgelig meget om maden, men det handler jo lige så meget om at være en god chef og sørge for, at folk har nogle ordentlige arbejdstider og ikke brænder ud i en branche, der ellers har ry for at være hård.

Jeg slår et stort slag for, at vi har ordentlige arbejdsforhold og ikke råber og skriger ad hinanden. Vi har ændret det, så folk kun arbejder tre dage om ugen. Det er til tider svært, men det giver mening i det større billede.”

Det er og bliver et tema for Falsled Kro at få en michelinstjerne. Hvad gør du for at jagte det mål?

”For det første kræver det, at hele personalet har en filosofi om, at de gerne vil gå den vej. Det var det første, jeg prøvede at præge; der var nogle ejere, der skulle sige ja til, at det var den vej, vi skulle gå.

Vi er så privilegerede, at hotellet stort set er booket hele tiden, så det er ikke noget, vi behøver for at få en bedre forretning, men jeg synes alligevel, at det ville være kæmpestort for kroen.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Kokke og Mad