Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Sådan laver du en Cloud Nine

Foto: Lateef Okunnu og PR

Opskrift:

Her er cocktailen, der føles som at blive slikket i spiserøret

Ingredienslisten er måske til den lange side, men tro os: Du vil gerne servere Cloud Nine for dine gæster. Eller bare for dig selv.

Ingredienser

  • 50 ml bourbon
  • 20 ml pistacie- og hindbærmælk
  • 20 ml appelsin-, klementin- og sichuanpeber-infusion
  • Cocchi Americano
  • Æggehvide
  • Blå spirulina-ekstrakt til pynt

Pistacie- og hindbærmælk

  • 600 ml bourbon
  • 200 ml brygget sort te
  • 200 g fintgranuleret sukker
  • 40 ml friskpresset citronsaft
  • 260 g hindbærpuré
  • 40 g pistaciecreme
  • 500 ml rød mælk

Appelsin-, klementin- og sichuanpeber-infuseret Cocchi Americano

  • 150 g finkornet sukker
  • 30 g klementinskal
  • 1 liter Cocchi Americano (nr. 77787)
  • 30 g tørret appelsinskal
  • ½ tsk sichuanpeberkorn
  • 30 ml appelsinblomstvand

Sådan gør du:

  1. Bland bourbon, mælk, Cocchi Americano og æggehvide i en cocktailshaker, og ryst den.
  2. Tilsæt is, og ryst kraftigt, indtil drinken er godt afkølet.
  3. Si den over i et coupé-glas. Sprøjt til sidst blå spirulinaekstrakt ud over toppen af drinken for at skabe en skylignende effekt, og brug en ske til at skabe en spiral på skumoverfladen.

Pistacie- og hindbærmælk

  1. Hæld bourbon, te, sukker og citronsaft i en beholder, og stil den til side.
  2. Rør hindbærpuré, pistaciecreme og mælk sammen i en gryde. Hæld det over bourbonblandingen, og varm op til 60 grader under omrøring, indtil den tykner.
  3. Sigt gennem et kaffefilter over i en steriliseret glasflaske.
  4. Sæt en etiket på, og opbevar i køleskabet i op til 2 dage.

Appelsin-, klementin- og sichuanpeber-infuseret Cocchi Americano

  1. Kom sukker og klementinskal i en sous vide-pose.
  2. Hæld Cocchi Americano, appelsinskal og peber i en separat sous vide-pose. Kog begge plastikposer i et sous vide-bad ved 65 grader i 1 time.
  3. Hæld indholdet af begge poser i en stor beholder, og rør, indtil alt sukkeret er opløst. Tilsæt appelsinblomstvandet. Sigt over i en steriliseret glasflaske. Mærk flasken, og opbevar i køleskabet i op til 1 måned.