Sponsoreret af Zalando

Anders, for 4,5 år siden gennemførte du som den første i verden en såkaldt ’iceman’, altså en ironman, men på Antarktis. Nu har du så sat dig et nyt mål. Kan du ikke i korte træk forklare, hvad det går ud på? 

”Min allerstørste drengedrøm har altid været at spille for det danske herrelandshold i fodbold og score til en slutrunde, så jeg går efter at komme med til VM i 2026. Det er selvfølgelig en ekstremt ambitiøs målsætning, især når jeg lige er fyldt 34 år og aldrig har spillet professionel fodbold før, men hvis ’Project Iceman’ viste mig én ting, så er det, at man lige så godt kan gå efter det ultimative. Det tvinger én til at tænke anderledes. Og i sidste ende opnår du aldrig de ting, du ikke går efter.”  

Ja, du er lige fyldt 34 år, og du vil unægtelig gå over i historien, hvis du ender med at få opfyldt din drøm. Hvordan griber du den an? 

”Efter jeg havde gennemført den iceman, skulle min krop bruge tre måneder på at komme sig igen. Men så snart, jeg kunne, begyndte jeg at træne intensivt. Jeg har haft fokus på at bygge et fundament både fysisk, teknisk og taktisk, fordi fodbold kræver noget helt andet. Jeg befinder mig i Brasilien lige nu, hvor jeg træner hver dag. Her har jeg blandt andet været til prøvetræning i en klub fra Serie D, landets fjerdebedste række, men niveauet var ikke højt nok, syntes jeg. Derhjemme har jeg trænet med spillere som Mads Juel-Andersen, Nicolai Vallys og Riza Durmisi, og feedbacken fra dem har været meget positiv. Ambitionen er lige nu – inden for de næste tre måneder – at springe nogle trin over og få en kontrakt med en klub i Brasiliens bedste række, og så ved jeg godt, at jeg skal tilbage til Europa inden for et år, gerne til Spanien eller Portugal, hvor jeg tror, mine forcer kan komme bedst i spil, hvis min drøm om at blive udtaget og spille til VM i 2026 skal gå i opfyldelse.” 

Du er selv lidt inde på, at du har nogle bestemte styrker. Kan du prøve at beskrive, hvilken type fodboldspiller du er, og på hvilken position du satser på at slå igennem? 

”Jeg går efter at spille back, højre eller venstre. Jeg er tidligere kantspiller og angriber, men jeg er bevidst om, at mine styrker i dag ligger i min fysik, min hurtighed, mit løbepas, min gennembrudsstyrke, der gør, at jeg skiller mig lidt ud fra den typiske back hernede i Brasilien, hvor fodbolden stadigvæk er meget teknisk betonet. Igennem flere prøvetræninger og træningskampe har jeg fundet ud af, at jeg også godt kan dominere defensivt, så jeg vil nok beskrive mig selv som en kraftfuld og energisk wingback, der kan begge veje. Når det er sagt, er jeg helt bevidst om, at jeg selvfølgelig skal have niveauet, for én ting er at sige det, noget andet er rent faktisk at gøre det. Så hvis jeg får muligheden for at vise mig frem på øverste niveau, skal jeg selvfølgelig gribe chancen.” 

EM_Zalando9759.jpg

Har du også et større sigte? 

”Jeg håber at udfordre og inspirere folk derude til at gå efter det, de drømmer om. Vi skal ikke lade os holde tilbage af, hvad andre tænker er realistisk eller ej. Det er kun os selv, der kan finde ud af, hvor vores grænser går, og hvor langt vi kan tage vores ambitioner og drømme.”   

Har du nogle gode råd til dem der gerne vil starte med at blive virkelig gode til fodbold i en senere alder?

”Hav det så sjovt, du kan, med træningen. Kobe Bryant har sagt det bedst: Det handler ikke om antallet af timer, du træner, det handler om antallet af timer, dit sind er til stede under din træning. De fleste møder bare op og gør deres ting, men hvis du virkelig vil rykke dig, skal du være 100 procent tilstede i hver eneste bevægelse og touch. Det er her, du kan rykke dig mere, end hvad folk tror er muligt – på bare én enkelt træning.”