René Mammen: ”Jeg lærer aldrig at spise risengrød. Fy for fanden”

René Mammen: ”Jeg lærer aldrig at spise risengrød. Fy for fanden”

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at René Mammen skulle blive et gastronomisk stjerneskud med en Michelin-stjerne til følge, men en dag røg han fra opvasken og ud i køkkenet, og her fandt han sin vej blandt buldrende gryder og glohede pander. Her fortæller han om den perfekte hjemmekniv, den bedste restaurant, som ingen kender og hvad han spiser, når han har tømmermænd.

Offentliggjort

Hvad er det værste måltid, du har fået serveret?

”Det var i Alsace i Frankrig. Min kone og jeg havde bestilt bord på en to-stjernet restaurant som afslutningen på en rundrejse i Frankrig. Da vi kom til restauranten, fik vi at vide, at jeg ikke måtte komme ind, fordi jeg havde shorts på. Så vi gik ud købte nye bukser og vendte tilbage til restauranten, og maden var bare lort fra ende til anden. Syv, otte retter og intet var godt.

Vi fik komplet overtilberedte asparges. Det var i september, så jeg ved ikke, hvor de har fået de asparges fra. I hvert fald ikke i Frankrig. Så fik vi et stykke rødfisk, som jeg vil gætte på, har ligget på grillen i 40 minutter. Det var helt klassisk med piment og beurre blanc-sauce, og det kan i sig selv være godt, hvis man gør det ordentligt, men det var totalt overgjort. Når maden er så dårlig, og den er kombineret med den der selvhøjtidelighed og en semisnobbet betjening, så er jeg bare ude. Jeg vil ikke sige, hvad restauranten hedder, men der ligger ikke så mange to-stjernede restauranter i Alsace.”

Hvilken ret har du altid lyst til at spise?