Tre stjerner: Lokalerne er drønhyggelige, men maden slog ikke benene væk under os
En heldagsrestaurant har slået dørene op på Blegdamsvej med kok Jonas Franck bag roret. Vores madanmelders forventninger var i vejret, men det skulle hurtigt vise sig, at de var alt for høje.
Af: BjørkBloch-RoseFoto: Bjørk Bloch-Rose
Offentliggjort
REGNEN FALDT TUNGT, og den duggede vinduesfacade ind
til Bar Moro lyste varmt, da jeg trådte ind en rolig mandag aften.
Stearinlysene
i den store gulvlysestage blafrede kort, før døren smækkede i bag mig. I det
ene hjørne stod en glasvase med olivengrene ved siden af dybgrønne vinflasker
med levende lys – væggene stod totalt skrællede i grå-beige som en rå kontrast
til de små blankpolerede marmorborde.
I det tilstødende lokale var der en spejlvæg
bag en nydelig bar i mørkt træ, hvor to sad og nippede til vin og ristede
mandler.
Annonse
Bar Moro befinder sig på Nørrebrosiden af Blegdamsvej,
dog lidt for tæt på Panum Instituttet til at man rigtig har bevæget sig ind i
det pulserende naturvinskvarter, der starter ved Skt. Hans Torv.
Jonas Franck, tidligere
køkkenchef på Frank og Cleo, er manden bag, og sidst jeg så ham stå bag
komfuret var til en pop-up i juni, og allerede dengang gik rygterne, at han var
på jagt efter nye lokaler.
Bar Moro er åbnet som heldagskoncept med a la carte
både morgen og frokost, og til aften er der desuden mulighed for en
fire-retters menu.
KORTET STAK I lidt forskellige retninger; der var både
crudo, and og øllebrød at vælge imellem, men jeg hoppede alligevel på a la
carte og gik ombord i en østers med tomatvand og citron kosho (japansk
citrus-pasta) samt chips med dip – her en vidunderlig fed creme fraiche
med miso, wasabi og revet æggeblomme.
Dertil fik jeg fra glaskortet Grinton
Movest Frizzante, en ufiltreret frugtig orange Pet Nat med bløde bobler.
Jomfruhummerbisquen med piperade (sauteret
piquillopeber, løg og tomat), crouton og mandelolie så også boblende indbydende
ud. I skålen var sarte stykker af jomfruhummer og rustikke chunks af crouton
vædet og svøbt i fed skummende bisque. En uhørt god bisque.
Annonse
Overfor mig sad
min medspiser med en servering af endive, mandarin, grape, kapersbær og
rosenvand. En let anretning i sarte grønne, orange og røde farver med en opkvikkende
intens vinaigrette tilsmagt med rosenvand og thaichili.
MENS VI VENTEDE på de næste to serveringer, blev vi
spurgt, om vi egentlig havde fået brød? Det havde vi ikke bestilt, men vi
fornemmede, at der var ekstra ventetid og sagde ja tak til lækkert sesambrød
med friteret-sprød skorpe og olivenolie.
Dernæst fik vi stegt torsk med
fennikelpollen-fumé og en tallerken med tyndt skåret agurk og zucchini med
lime, friskost og mynte. Jonas Franck kan noget med citrusfrugter, og de
syrefriske serveringer var absolut mine favoritter.
Høje på (citrus)syre, bad vi om menuen for at kigge på
desserter, og pausen der fulgte blev lang. Vi blev glemt, og det havde egentlig
været til at leve med, hvis ikke det var fordi den femmer, der samtidig trådte
ind ad døren – venner fra branchen kunne jeg fornemme – fik begge tjeneres
fulde opmærksomhed.
Ventetiden til trods, fik vi dessert, og jeg røg en
tur i barndomsland, da jeg fik en skål lun øllebrød, maltet og stadig med bid
af kerner, med kakaosorbet, karamel og flødeskum.
En tung og vintervenlig
dessert, som jeg ikke har set andre steder.
Tre ud af seks stjerner
Jeg havde set frem til åbningen af Bar
Moro, men jeg må indrømme, at mine forventninger måske var sat for højt.
Jonas Franck
er en mester til syre og gør sig godt i chili og citrus, men denne gang slog
maden ikke benene væk under mig.
Det rustikke lokale er til gengæld
drønhyggeligt, og der er lagt op til liv og insta-romantik med stearinlys og
appelsiner på sølvfade.
Jeg tror bestemt ikke, at Jonas Franck er færdig med at
imponere, men service trækker ned, for selvom det muligvis var en lidt sløv
mandag aften, så manglede der et øje på os.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.