Opskrift:

Er du begyndt på nytårsplanlægningen? Her er en forret, der giver en dejlig frisk start på middagen

Servér en omgang østers med agurkesaft, bladselleri og rogn, inden du hopper ind i det nye år. 

Foto:
Offentliggjort

Ingredienser

  • 2 agurker
  • 2 stængler bladselleri
  • 12 østers
  • 75 g ørredrogn (eller caviar, hvis du er i det humør)
  • Rigtig god olivenolie
  • 1 lille håndfuld kørvel

Fremgangsmåde

  1. Skær agurkerne i grove stykker, og skær den ene stængel bladselleri i tykke skiver.
  2. Blend det sammen, til det er helt finkornet, og kom det igennem en sigte og derefter gennem et kaffefilter. 
  3. Skær den sidste stængel bladselleri i papirtynde skiver. 
  4. Åbn østersene, og skær hver østers i 2-3 stykker. 
  5. Anret stykkerne i afkølede dybe tallerkener. Kom skiver af bladselleri i, og top med små skefulde af rogn på hver portion. Hæld agurke-sellerisaften over, og dryp med et par dråber olivenolie. Pynt med kørvelblade.