Sponsoreret af illy

Der er ofte skiftende gæster i Arbejdstitel, men skal man tale om en fast medvært i programmet, kan det meget vel være Italien. Maden, menneskene, byerne og livet passer bare umådeligt godt til podcasten til det internationale tænkende menneske. Og i den nye episode af det populære program inviterer de to værter Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné endnu engang Italien indenfor. De er nemlig rejst til den norditalienske by Trieste.

I puljen af italienske byer, der topper hitlisterne hos turister og tilrejsende, er det sjældent, man finder Trieste. Men det er en fejl, for hvad den norditalienske by, der ligger få kilometer fra grænsen til Slovenien, ikke har i umiddelbar charme og italiensk dolce vita, som man kender det fra Firenze, Siena og Rom, har den til gengæld i middeleuropæisk historie og belle epoque-fascination.

I Trieste bor der 200.000 mennesker, så byens størrelse er til at håndtere. Trieste har været på Monocles ’Small City Index’ over små, men attraktive byer, og der går da heller ikke længe, før ’Arbejdstitel’s to værter med en kop kaffe på en café med udsigt til et af byens mange torve finder sig til rette.

Hverken Kristoffer Dahy Ernst eller Oliver Enné har været i Trieste før, så de har været nødt til at gøre deres hjemmearbejde. Men hvem spørger man egentlig om råd og vejvisning, når ingen, man kender, har besøgt byen før.

”I København kan jeg hurtigt afkode, om en restaurant er god eller ej, ganske enkelt ved at se, hvordan de har designet deres menukort,” siger Oliver Enné, som erklærer sig enig med Kristoffer Dahy Ernst i, at de er lidt mere på bar bund her.

”Det er nogle helt nye koder, man skal lære.”

De to værter har forskellige strategier. Kristoffer har spurgt vidt og bredt blandt venner og bekendte, og har trods byen relativt smalle popularitet trods alt modtaget et par forslag. Oliver har læst en guide til byen fra New York Times, som viser vej og indfører en smule i byens rige historie – og så har han spurgt Chat-GPT, som ganske overraskende har tilvejebragt et par svar.

Og de to værter finder selvfølgelig vej i byen. Resultatet er en podcast, hvor de taler om, hvordan man egentlig kommer ind under huden på en by, man aldrig tidligere har besøgt, og hvordan deres tilgang er til at lade en helt ny by åbne sig for dem.

Og så er der selvfølgelig kaffen, som de to værter får drukket rigeligt af på turen. De er nemlig taget til Trieste i samarbejde med den italienske kaffeproducent Illy, der med hovedkontoret og Università del Caffè har fået Trieste etableret som verdenscentrum for kaffekultur. Det er her, man kan uddanne sig i videnskaben bag kaffe, ligesom man som besøgende i byen også bør besøge Illy-fabrikken for at dykke ned i virksomhedens og kaffens rige historie.

Det nye afsnit af Arbejdstitel ’Om at rejse til en helt ny by’ er ude på alle platforme nu.

Kaffebord.jpg

illy – kvalitet kondenseret i hver enkelt kop

illy blev grundlagt i 1933 med en drøm om at tilbyde kaffedrikkere verdens bedste kaffe. Drømmen og missionen lever stadig, og de sidste 90 år har illy dedikeret til at opnå den perfekte bønne og kaffeoplevelse. På rejsen fra bønne til det endelige produkt sikrer 135 kvalitetskontroller, at intet bliver overladt til tilfældighederne.

Med en B Corp-certificering og en anerkendelse for 11. år i træk som en af ’Verdens mest etiske virksomheder’ har illy stort fokus på bæredygtighed og etik: Kvalitet, respekt for mennesker og omsorg for planeten.

Læs mere her.

Illy_daase_NY.png