Morten Kaltoft fra Osteria 16: ”Her har jeg fået den bedste pasta i mit liv” scroll-down

Morten Kaltoft fra Osteria 16: ”Her har jeg fået den bedste pasta i mit liv”

Intet køkken herhjemme har de seneste 15 år blomstret mere end det italienske. Manden, der bærer en stor del af årsagen til det, hedder Morten Kaltoft, og han står bag bl.a. Osteria 16, der i år kan fejre 10-års jubilæum. Vi har talt med ham om den bedste restaurant i Milano, kærligheden til en gammeldags blender, og hvad han absolut ikke kan lide ved Noma-arven.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Kasper Kristoffersen og Emil Alsbo
Gastro Euroman

Hvad har været dit bedste måltid?

”Første gang jeg var på La Risacca 6 i Milano sammen med Emil Alsbo, som jeg har Osteria-restauranterne med. Vi har godt nok været i Milano mange gange, og det er virkelig sjældent, at vi har spist rigtig godt, for det er stort set umuligt at finde en god restaurant i Milano.

Jeg var vant til at komme i Verona, fordi det var der, vi hentede grønt fra, da jeg arbejdede på Famo. Men efter jeg teamede op med Emil, skiftede det. Emil er grafisk designer, og for ham er Milano byen.

Så vi blev enige om, at vi måtte finde grønt derfra, så vi begge fik den samhørighed til byen. På den måde er Milano blevet basen. Vi får varer derfra én gang om ugen: grønt, oste, pølser og sådan noget.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter, Mad og Gastronomi