Opskrift:
Giv dine svinekoteletter et asiatisk kram
Kolde tider kalder på varme retter, og her får du opskriften på sortfodsgris med teriyaki-svampeglace og pære, der er langt nemmere at lave, end det lyder.
Ingredienser
- 2 små pærer
- 4 koteletter af sortfodsgris
- Salt og sort peber
- 3 spsk. olivenolie til stegning
- 1 håndfuld frisk timian + evt. timianblomster
Teriyaki-svampeglace
- 4 dl kalvefond
- ½ dl oloroso eller manzanilla sherry
- 2 spsk. lys soja
- 1 tsk. honning
- 25 g koldt smør
- 400 g svampe – fx kantareller og/eller shiitake
- 1 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
- Halvér pærerne, og krydr dem og grisen med salt og peber.
- Varm olien på en pande, og steg kødet ca. 4 minutter pr. side. Det må gerne være let rosa. Når kødet vendes, kommes pærerne i med skærefladen nedad. Steg dem, mens kødet færdigtilberedes.
- Drys timian over, og anret kød og pære sammen med teriyaki-svampeglace.
Teriyaki-svampeglace
- Kom fond i en gryde med sherry, soja og honning. Kog det langsomt ind til en tredjedel. Rens svampene med en børste, og del evt. store svampe i mindre stykker.
- Varm 1 spsk. olivenolie i en pande, og svits svampene ved hård varme i et par minutter. Krydr med salt og peber. Sluk for varmen under saucen, og rør små tern af koldt smør i, så den tykner og bliver blank. Tilsæt svampene.