Wassim Hallal: ”Hvorfor skal man komme mug på mad? Jeg forstår det ikke”

Wassim Hallal: ”Hvorfor skal man komme mug på mad? Jeg forstår det ikke”

Wassim Hallal er ejer og køkkenchef på Michelin-restauranten Frederikshøj i Aarhus. Her fortæller han om at servere stadionplatter til sin egen begravelse, hvorfor han hader leverpostej samt hvor man får verdens bedste risotto til fem euro.

Offentliggjort

Hvad har været dit bedste måltid?

”Det er et meget stort spørgsmål. Den første madoplevelse, jeg kommer til at tænke på, er fra 2005, hvor jeg første gang spiser på El Celler de Can Roca i Girona. Alle kender stedet i dag, men dengang var der ingen, der kendte det. Jeg skulle spise på El Bulli dagen efter, men El Celler de Can Roca gjorde bare noget særligt for mig. Jeg har spist der mange gange siden og har slet ikke været ramt på samme måde som i 2005. Det hele var nyt, overraskende og frækt på en måde, jeg ikke havde oplevet gastronomi før.”

Hvad har været dit værste måltid?

”Jeg har en restaurantoplevelse i Danmark, hvor vi var et hold på fire mennesker, der krummede tæer, fra vi kom, til vi gik, men der vil jeg ikke nævne stedet. Jeg har dog en oplevelse fra et ligestillet sted i Bourgogne, som også er i Michelin-guiden, der hedder Levernois. Det var så forfærdeligt. De prøvede at overgøre noget, de ikke kunne. Vi fik hovedret med en hareragù, der var skilt.”