Hvis du vil imponere nytårsaften – koste hvad det vil – skal du læse med her
Sorthummer. Caviar. Blanquette. August Theil fra Babylon fører din hånd i retning af den ultimative nytårstriumf.
Print
Ingredienser
1-2 danske sorthummere (eller canadiske, hvis det skal være billigere) 1 bøtte caviar 1 æg 50 g æggeblommer 125 g smør 125 g creme fraiche 125 g fond efter eget valg Lidt citronsaft Salt Lidt olivenolie
Fremgangsmåde
Hummeren :
Start med at aflive hummeren ved at stikke en kniv ned i krydset af hovedet. Dette er den mest humane måde at aflive hummeren på. Pil kløer og hoved af hummeren, og kog hummerhalen i 2 minutter. Fjern skallen og tarmen. Grill eller steg hummeren, indtil den er lun indeni – mærk efter med en stegenål. Hummeren skal helst være en smule rare i midten. Blanquette-sauce:
Varm smør og fond op i en gryde. I en anden gryde blandes creme fraiche, æg, æggeblommer, citronsaft og salt. Hæld den kogende smør-fond-blanding i æggeblandingen, mens du stavblender. Hvis saucen ikke har den ønskede konsistens, kan du forsigtigt sætte den over varmen og piske, indtil konsistensen er korrekt. Hvis saucen skiller, kan den reddes ved at blende den sammen igen med lidt koldt vand. Anretning :
Skær den grillede hummer i 5-6 stykker, drys med lidt salt, og placer stykkerne på venstre side af tallerkenen. Anret med caviar på hvert stykke hummer. Hæld saucen op i en lille kande. Ved servering hældes saucen i højre side af tallerkenen. Lidt olivenolie til sidst.
Se hvordan August Theil selv laver retten i videoen her: