En bestemt gruppe af restauranter har det hårdt for tiden
Hvordan er året gået på den danske gastronomiscene? Og hvordan har vores restaurantvaner ændret sig? Det taler Martin Kongstad med Søren Frank, Frederik Bille Brahe og Pige 1 fra ‘To sultne piger’ om i det nye afsnit af ‘Bearnaise er dyrenes konge’.
Bragt i samarbejde med Jalm&B.
Året er ved at rinde ud, og der skal gøres status på alt det, der er sket i 2024. Især den gastronomiske scene herhjemme har ikke stået stille. Mange nye restauranter er åbnet, en del har måttet lukke og vores vaner omkring at gå på restaurant har ændret sig.
Det er omdrejningspunktet for samtalen i det nye afsnit af ’Bearnaise er dyrenes konge’, hvor Martin Kongstad har inviteret kok Frederik Bille Brahe, madanmelder Søren Frank og Pige 1 fra ’To sultne piger’ med som gæster.
Alle er enige om, at det har været et hårdt år for mange restauranter, men ifølge Søren Frank er det ikke på grund af en mindre interesse fra gæsternes side:
”Pengene har været færre, men man vil ud alligevel. Jeg tror, at københavnerne går lige så meget ud, de går bare ud på andre og billigere steder,” siger han.
”Og derfor er der de senere par år kommet så vanvittigt mange vinbarer, fordi det er afslappede steder, hvor det ikke behøver at være så dyrt.”
Frederik Bille Brahe stemmer i:
”Jeg tror, at topmarkedet har det rigtig godt, og bunden har det rigtig godt. Alt i midten har det lidt svært.”
Ifølge Pige 1 fra ’To sultne piger’ er der et sygdomstegn iblandt spisestederne i mellemklassen, der måske kan være en del af forklaringen:
”Der er for mange restauranter, der ligner hinanden. Tænk bare på alle de pastarestauranter. Altså vi kan alle koge pasta derhjemme, hvorfor skal der være 30 pastarestauranter, som laver den samme pasta?”
Alt imens snakken går, smager Martin Kongstad og gæsterne på forskellige glas chenin blanc fra Loire, der er blevet en populær drue i det forgangne år.
Alt det – og meget mere – kan du høre om i første del af ’Bearnaise er dyrenes konges’ nytårsspecial, der er ude på alle podcastplatforme nu.
Anden del af denne nytårsspecial udkommer 31. december 2024.