Foto:

På denne københavnske restaurant gør de op med dårlige arbejdsfohold i restaurationsbranchen: ”Det er fantastisk at se folk komme ind i et sundere miljø”

Parret Nick Curtin og Camilla Hansen står bag Alouette, der netop er genåbnet på en ny adresse i det indre København. Her giver de deres kokke ansvar tidligere i deres karriere end normalt, fordi deres mål er, at dem i køkkenet skal blive gode kokke og ikke bare madlavningsmaskiner.

Offentliggjort

Hvad er det sværeste ved at åbne en restaurant som Alouette?

Nick: ”En af de sværeste ting er at få folk, der kommer og arbejder her, til at forstå og tilpasse sig en ny måde at arbejde på. Hos os får folk mere ejerskab og ansvar i køkkenet. Ikke alle kokke er klar til den slags ansvar. Vi stiller muligheden til rådighed, men vi har ikke lyst til at tvinge nogen til noget. Folk skal selv tage initiativ til at arbejde på en lidt anden måde. Man kommer ikke bare og banker retter afsted i ni måneder og skrider igen bagefter. Her bidrager man til idéerne og deltager i at få restauranten til at køre på et andet niveau end mange andre steder.”

Camilla: ”Det tager lang tid for folk at omstille sig.” 

Nick: ”Men det er fantastisk at se folk reagere på at komme ind i et sundere arbejdsmiljø. Vi havde en kok ansat, der forsøgte at gemme sine fejl, når han fuckede op. Det gik op for os, at når man arbejder i et miljø, hvor man bliver råbt ad, hvis man laver fejl, ender ens energi ikke med at gå mod at fikse det, der går galt, men i stedet at gemme fejlene. Vi skal som ledere hjælpe folk med at forstå, at det er okay at lave fejl.”