København bliver et fransk brasserie rigere: ”Fransk mad er meget mere end boeuf bearnaise”

Når det nye, franske brasserie Prins slår dørene op, vil det være i det klassiske franske køkkens ånd, men i mere moderne omgivelser. Og København har brug for et nyt brasserie, for bistroer er der nok af. Det fortæller den ene af de to Prins-bagmænd Birk Voss.

København bliver et fransk brasserie rigere: ”Fransk mad er meget mere end boeuf bearnaise”
Offentliggjort

Normalt langer Birk Voss østers og naturvin over disken på sin østersbar Rouge Oysters på Gammel Kongevej, mens Dave Harrison de seneste år har været køkkenchef på restauranten Den Vandrette, hvor han bl.a. har excelleret i at lave khachapuri, et georgisk ostebrød, og andre kuriøse sager. Forinden var han i en årrække på den ikoniske neo-bistro Au Passage i Paris.

Det franske køkken er derfor heller ikke uvant for Dave Harrison, når han slår pjalterne sammen med Birk Voss og åbner et fransk brasserie med navnet 'Prins' på adressen Gammel Kongevej 33b.

”Prins er resultatet af min store fascination for traditionel fransk cuisine og alle de år, som jeg har brugt i Paris, hvor jeg var køkkenchef på Au Passage,” siger Dave Harrison.

Idéen til det nye brasserie opstod som følge af Dave Harrisons og Birk Voss’ venskab. Et venskab, der udviklede sig til et gastronomisk samarbejde, da de opdagede, at de gik med flere fælles idéer om, hvilket spisested, de godt kunne tænke sig at se i København, og hvilket sted de selv kunne tænke sig at arbejde.