Sponsoreret indhold

Styrk forbindelsen til hinanden, mænd!

Undersøgelser viser, at mænd ikke er gode nok til at tage de dybe samtaler. Teleselskabet Call me vil gøre noget ved problemet.

Styrk forbindelsen til hinanden, mænd!
Offentliggjort

Sponsoreret af Call me

Du kender det nok, kære mand.

Vi mødes til bold, til en cykeltur, over en øl, en kaffe, vi hjælper hinanden med et gør-det-selv-projekt og flytning, vi går til koncerter eller spiller FIFA sammen derhjemme. Vi er gode til at finde anledninger til at se ”drengene”. Men er det nok? Ser vi virkelig hinanden?

Noget tyder på, at svarene til de spørgsmål er: Nej.

En undersøgelse gennemført i år af Forum for Mænds Sundhed viser nemlig, at mere end 25 procent af de adspurgte mænd sjældent eller aldrig har en dyb samtale. Og det er ikke en positiv udvikling sammenlignet med tidligere år.

De nære relationer er afgørende for din trivsel

Hos teleselskabet Call me påstår de ikke, at de er eksperter i hverken ensomhed eller mental trivsel, men de ved noget om gode forbindelser. Hver eneste dag sørger de for, at tusinder af mennesker kan komme i kontakt med hinanden og via mobiltelefoner og internetløsninger kan dyrke de gode relationer til deres familie, venner, kollegaer. Relationer, der er afgørende for at vi trives - også som mænd.

Derfor mener Call me også at have både forudsætninger og ikke mindst et ansvar for at bidrage til, at flere af os husker den dybe samtale – selvfølgelig ansigt til ansigt, men særligt over telefonen, så vi ikke behøver at vente med snakken, til vi ser hinanden. Kort sagt: Den dybe samtale skal aldrig være længere væk end et simpelt opkald.

Det er en velkendt mekanisme: Du havde intentionerne om at få stillet det vigtige spørgsmål, når I nu endelig skulle se hinanden. I stedet endte I med at bruge tiden sammen, som I plejer: på det sjove, hyggelige, det ufarlige og uforpligtende. På bekostning af den dybe forbindelse, der altid er svær at vælge til, selvom vi faktisk ofte gerne vil have den.

Hvornår har du sidst spurgt din ven, hvordan det går?

Call me, der for 10 år siden besluttede sig for, at de ville mere end blot at sælge mobiltelefoner og internetløsninger, står i dag for værdier som ansvarlighed og respekt. Det er med afsæt i netop det værdigrundlag, at Call me nu opfordrer os mænd til at komme et spadestik dybere i samtalen med vores venner og bekendte – også selvom det ikke er den retning, samtalerne plejer at tage.

Det handler både om at gøre en forskel for den ven eller bekendt, der aktuelt føler, at han mangler nogen at tale med, men også på længere sigt til at bidrage til at forebygge samfundsmæssige udfordringer som ensomhed og mental mistrivsel.

Den gode forbindelse er første skridt på vejen til de nære relationer.

Mænd og dybe samtaler

Mere end 25% af danske mænd har sjældent eller aldrig en dyb samtale.

Kilde: Bygger på undersøgelse fra 2024 gennemført af Forum for Mænds Sundhed, OBS: I undersøgelsen lyder spørgsmålet: ”Hvor ofte har du nogen, du kan snakke fortroligt med?”

Mænd og meningsfulde forbindelser

Hver tiende mand (11%) har ikke haft en dyb samtale i løbet af det seneste halve år.

Mændenes selvvurderede årsager til ensomhed er: 1., at de mødes for sjældent med deres sociale relationer (40%) og 2., at de har for få sociale relationer (38%).

Det er især i hverdagen, mænd føler sig ensomme (64%)

Når mændene føler sig ensomme er det kun hver femte (19%), der ringer, skriver eller laver videoopkald til sine venner/familie.

Kilde: Undersøgelse gennemført for Call me af Radius CPH via Norstat. Undersøgelsen baserer sig på spørgeskemabesvarelser fra 2036 danskere i alderen 18-75 år, heraf 999 mænd. Undersøgelsen er udsendt repræsentativt i forhold til køn, alder, region og uddannelse, og fuld repræsentativitet på de fire baggrundsvariable er sikret ved efterfølgende vægtning.

Call me har længe taget samfundsansvar

Det er mere end 10 år siden, at Call me besluttede sig for ikke bare at sælge mobiler og abonnementer. Siden dengang har de taget aktivt ansvar for, hvordan deres produkter bliver brugt.

Nogen kan måske huske kampagnen ’Tal ordentligt – det koster ikke noget’, som dengang talte ind i en ny og aktuel samfundsudfordring, der på mange måder stadigvæk er højaktuel.

Stigende ensomhed og mistrivsel er et alvorligt problem, som de i Call me gerne vil bidrage til at løse ved at sætte fokus på at skabe og pleje gode og meningsfulde forbindelser mellem mennesker fremfor fx at bruge tiden med mobilen på overfladisk digital distraktion.