Parret bag Il Locale åbner ny bistro i Aarhus

Snart kan du få en lille bid af Paris i Latinerkvarteret.

Offentliggjort

På Guldsmedgade i det aarhusianske Latinerkvarter har kæresteparret Jakob Kristian Sørensen og Stine Ilona Eilertzen de sidste seks år drevet pizzeriaet Il Locale, der af mange betragtes som byens absolut bedste.

Nu er parret, der er uddannet i henholdsvis nordisk sprog og litteratur, og som Kaospilot, efterhånden blevet så erfarne inden for restaurationsdrift, at de har brug for at smide et jern mere i ilden.

I et af gadens nærliggende lokaler, der tidligere har huset den grøntsagsbaserede restaurant ’Kolo’, har de nemlig overtaget nøglerne og går nu og brygger på det, der i den kommende uge slår dørene op som ’Marais’.

En restaurant, der, med Jakob Kristian Sørensens egne ord, bliver en ’fusion af det levantinske køkken og det moderne parisiske bistrokøkken’.

”Vi vil forsøge at formatere retter, som man ellers kender fra shawarmabarer, til restaurantretter. Hvor vi kan, finder vi råvarerne lokalt. Fx kommer vi i alle vores retter, som traditionelt set ville indeholde kikærter, til at bruge danske Ingrid-ærter, ligesom vi i vid udstrækning kommer til at bruge grøntsager fra dygtige avlere rundt om Aarhus.”

Restauratørparret har på ideplan længe haft gang i projektet, men synes først, da de fik chancen for at overtage lokalerne på Guldsmedgade, at de fandt den rette placering.

”Det her projekt har ligget i skuffen i cirka fire år. På et tidspunkt rakte vi ud til ejerne af Kolo og nævnte, at hvis de kunne have interesse i at sælge, så var vi klar. Siden oktober har vi gået og renoveret,” siger Jakob Kristian Sørensen.

Det er ham, der står for at sætte den gastronomiske dagsorden på stedet, mens Stine Ilona Eilertzen tager sig af indretningen og andre kreative indspark.

”Vi er meget inspirerede af 80’erne, og jeg synes jo helt generelt, at man er for påpasselig med farverne herhjemme. Alle danskere indretter efterhånden minimalistisk, brunt og gråt, og vi vil gerne skabe et sted, hvor man bliver lidt glad i låget, når man træder ind,” fortæller hun.

Den daglige drift af Marais bliver Jakob og Stine ikke alene om. Ud over parret er deres ældste søn, Oscar Eilertzen, og tidligere restaurantchef på Il Locale, Benjamin Ben-Kisos, også med i ejerkredsen. De yngre kræfter skal på daglig basis varetage driften af restauranten, mens de ældre vil fordele deres tid på både pizzeriaet og deres nye sted.

Tirsdag d. 14. januar holder Marais åbning for venner og bekendte fra restaurationsmiljøet i Aarhus, så de ifølge Jakob Kristian Sørensen kan ’få en masse tæsk og finde vores svagheder, inden vi officielt åbner torsdag’.

Når Marais har fået tæsk og fundet alle deres svagheder, holder de åbent fra 17-22 tirsdag til torsdag og fra 17-01 fredag og lørdag.

Du kan følge med i udviklingen lige her.