Parret bag Il Locale åbner ny bistro i Aarhus
Snart kan du få en lille bid af Paris i Latinerkvarteret.
På Guldsmedgade i det aarhusianske
Latinerkvarter har kæresteparret Jakob Kristian Sørensen og Stine Ilona
Eilertzen de sidste seks år drevet pizzeriaet Il Locale, der af mange betragtes
som byens absolut bedste.
Nu er parret, der er uddannet i henholdsvis nordisk sprog og litteratur, og som Kaospilot, efterhånden blevet så
erfarne inden for restaurationsdrift, at de har brug for at smide et jern mere
i ilden.
I et af gadens nærliggende lokaler,
der tidligere har huset den grøntsagsbaserede restaurant ’Kolo’, har de nemlig
overtaget nøglerne og går nu og brygger på det, der i den kommende uge slår
dørene op som ’Marais’.
En restaurant, der, med Jakob
Kristian Sørensens egne ord, bliver en ’fusion af det levantinske køkken og det
moderne parisiske bistrokøkken’.
”Vi vil forsøge at formatere
retter, som man ellers kender fra shawarmabarer, til restaurantretter. Hvor vi
kan, finder vi råvarerne lokalt. Fx kommer vi i alle vores retter, som
traditionelt set ville indeholde kikærter, til at bruge danske Ingrid-ærter,
ligesom vi i vid udstrækning kommer til at bruge grøntsager fra dygtige avlere
rundt om Aarhus.”
Restauratørparret har på ideplan
længe haft gang i projektet, men synes først, da de fik chancen for at overtage
lokalerne på Guldsmedgade, at de fandt den rette placering.
”Det her projekt har ligget i
skuffen i cirka fire år. På et tidspunkt rakte vi ud til ejerne af Kolo og
nævnte, at hvis de kunne have interesse i at sælge, så var vi klar. Siden
oktober har vi gået og renoveret,” siger Jakob Kristian Sørensen.
Det er ham, der står for at sætte
den gastronomiske dagsorden på stedet, mens Stine Ilona Eilertzen tager sig af
indretningen og andre kreative indspark.
”Vi er meget inspirerede af
80’erne, og jeg synes jo helt generelt, at man er for påpasselig med farverne
herhjemme. Alle danskere indretter efterhånden minimalistisk, brunt og gråt, og
vi vil gerne skabe et sted, hvor man bliver lidt glad i låget, når man træder
ind,” fortæller hun.
Den daglige drift af Marais bliver
Jakob og Stine ikke alene om. Ud over parret er deres ældste søn, Oscar
Eilertzen, og tidligere restaurantchef på Il Locale, Benjamin Ben-Kisos, også
med i ejerkredsen. De yngre kræfter skal på daglig basis varetage driften af
restauranten, mens de ældre vil fordele deres tid på både pizzeriaet og deres
nye sted.
Tirsdag d. 14. januar holder Marais
åbning for venner og bekendte fra restaurationsmiljøet i Aarhus, så de ifølge
Jakob Kristian Sørensen kan ’få en masse tæsk og finde vores svagheder, inden
vi officielt åbner torsdag’.
Når Marais har fået tæsk og fundet
alle deres svagheder, holder de åbent fra 17-22 tirsdag til torsdag og fra
17-01 fredag og lørdag.
Du kan følge med i udviklingen lige
her.