opskrift:

Disse små, syrlige kager gør helt sikkert din januar lidt sødere

Her får du opskriften på citron-drizzle-kager med pistacie, limoncello og honning.

Offentliggjort

Ingredienser

  • 200 g blødt smør + ekstra til formen(e)
  • 200 g sukker
  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • 2 æg
  • 50 g mandelmel
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Servering

  • 75 g akaciehonning
  • 75 ml limoncello
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. revet økologisk citronskal
  • 50 g afskallede pistacienødder
  • 150 g ricotta

SÅDAN GØR DU

  1. Rør smør sammen med sukker og citronskal. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt indimellem. 
  2. Tilsæt mandelmel, hvedemel og bagepulver, og rør dejen godt sammen. 
  3. Kom dejen i smurte forme, og bag kagerne i 12-15 minutter – længere hvis du bager det som én kage. Lad kagerne køle af.

    Jeg laver dem dagen før, da citronsmagen når at udvikle sig lidt mere i kagerne.

Servering

  1. Rør akaciehonning sammen med limoncello, citronsaft og citronskal. Hæld en god spiseskefuld over hver kage 1 time, inden de skal serveres. 
  2. Hak pistacienødderne, og rør dem i resten af honningblandingen. Hæld det over kagerne lige inden servering. Servér med ricotta, der er rørt, så det bliver luftigt.