Ny lovende vinbar har i al hemmelighed slået dørene op i Kødbyen

Det er folkene fra Friheden og Café Dyrehaven, der gemmer sig i kulisserne.

Offentliggjort

Det hører efterhånden til sjældenhederne, at et spisested åbner uden at gøre væsen af sig selv på sociale medier. Ikke desto mindre blev vi på Euromans redaktion for nylig gjort opmærksomme på, at noget boblede under overfladen. 

En lille beværtning skulle efter sigende være åbnet på hjørnet af Flæsketorvet, lige der hvor man, hvis det ellers er et sted, man ynder at frekventere, plejer at stå i kø til ’Baggen’. Der var dog ingen information at hente, så vi tog forbi for at undersøge sagen.

Og ganske rigtigt var der i det famøse hjørne åbnet en lille vinbar ved navn ’Bambi’. Da vi lagde vejen forbi en råkold og blæsende torsdag aften, var vi dog på trods af hemmelighedskræmmeriet ikke de eneste, der havde fundet frem til den lille perle, der består af et enkelt lokale og et stort åbent køkken i centrum med en omkredsende spisebar i smukt, lyst naturtræ.

I spisebaren regerer Merel Quint. Hun betegner sig selv som en gastronomisk blæksprutte og har de sidste 15 år bevæget sig ind og ud af forskellige roller i restaurationsbranchen. Hun har blandt andet erfaring som kok på Restaurant Silo i London og har senest fungeret som restaurantchef på Italo Disco.

Det er hende, der i samarbejde med ejerne Nikolaj Grummesgaard, Jens Ole Lembcke og Jesper Thordal Stougaard har udviklet Bambis spisemenu, som er centreret omkring små deleretter med overordnet spansk islæt. 

Retter som friterede courgetter, spansk omelet, lette oste og pølseudskæringer og citrusbaserede salater pryder menuen. Overordnet er priserne urimeligt rimelige, og udvalget har lidt for enhver smag.

”Da vi begyndte at tale om projektet, som nu er blevet til Bambi, var vi alle rørende enige om, at vi gerne ville prøve at lave noget, der ikke var den typiske københavner-vinbar. Påvirket af vores rejser til sydens livlige barer har vi prøvet at skabe et sted, som har et prisniveau, hvor alle kan være med. Et sted, hvor man har råd til at kigge forbi flere gange om ugen og nappe en bid mad eller en caña (lille fadøl, red.). Vi håber også, at vi kan være et sted, der samler folk fra restaurationsbranchen til en drink på vej hjem efter service,” siger Merel Quint.

Bambi åbner officielt den 8. januar. Du kan følge dem her.