Sponsoreret af Brasserie Bavn, GårdCafeen, Restaurant Bavn, Bermuda, Miyagi Sushi

Ærligt og kreativtbavnbarsserie.jpg

Ved indsejlingen til containerhavnen og med udsigt til Aarhus Bugt finder du Brasserie Bavn, der lægger vægt på at skabe et livligt, kompromisløst og humoristisk univers.

Her er der fokus på velsmag, værtskab og udsøgte drikkevarer, som man kender det fra gode brasserier. Men Brasserie Bavn rummer også en stærk personlig profil, og køkkenet omfavner både det ærlige og kreative køkken, hvor der også er plads til nye tendenser.

I glasset serverer de alt fra store vine og håndværksøl til hjemmelavede safte og masser af dram.

Brasseriet prydes af lokal kunst udført med sikker hånd af Peter Birk og Hans Krull. I højtalerne spilles alt fra Kraftwerk til Pink Floyd. Som du næsten kan regne ud, er stemningen meget uhøjtidelig og uden så mange dikkedarer.

Klassisk dansk serveret i den hyggeligste baggårdgaardcafeen_gaardhave.jpg

GårdCafeen i Latinerkvarteret, der på kort tid er blevet et af de mest populære spisesteder i Aarhus C, har netop fejret étårs fødselsdag, og nu er de så klar til endnu et forår og sommer i en Aarhus’ hyggeligste baggårde, der er omgivet af de gamle bindingsværkshuse. Er vejret ikke lige der, hvor brostenene bliver badet i solen, har GårdCaféen heldigvis en markise, som kan dække hele baggården.

Og hvad så med maden? Jo, nu skal du høre. Der serveres nemlig morgenbuffet til kun 39 kroner, brunch (også vegetar), lækre frokostretter og smørrebrød samt aftenretter med udgangspunkt i det danske køkken.

GårdCafeen er kendt for deres skæve koncepter, fx Tartelet-tirsdag med tarteletter ad libitum, lørdagskylling om lørdagen, studiepladser med fri kaffe hele dagen for kun 50 kroner til studerende, TimeGlas om eftermiddagen, og hver fredag aften er der fest med live pianobar.

Det nye fyrtårnRestaurantBavn-12.jpg

Efter mange spekulationer om, hvem der skulle åbne restaurant i toppen af Danmarks højeste bygning, Lighthouse beliggende på den nye Aarhus Ø, og dermed blive den højst beliggende restaurant – vi taler 142 meter oppe i luften – kunne Mia Christiansen og Stefanie Ezra Petersen den 1. december sidste år slå dørene op til deres nye sted.

Navnet er Bavn, og det er jo meget passende, eftersom det dækker over et bål, der er tændt på et højtliggende sted, så man kan se det på lang afstand.

Restaurant Bavn har åbent alle ugens dage til frokost og også til aftensmad på udvalgte aftener, og her banker hjertet for nærværende service og ukompliceret kompromisløshed med stolte håndværkstraditioner, der gerne skulle give gæsten en gennemført spiseoplevelse.

Der serveres alt fra svenske spejderpandekager med caviar til hjemmesyltede sild, pariserbøf og softice med svenske blåbær og myseost.

Et friskt pustbermuda_euroman.jpg

Bermuda kan du godt forberede dig på et besøg, som adskiller sig fra en traditionel restaurantoplevelse. Her gør de nemlig op med den gængse forestilling om, hvordan man går ud og spiser ved at opfordre én til at lade sig rive med af stemningen og maden – og spise med fingrene.

Menukortet består af forskellige smage, der er udviklet til at komplimentere hinanden, og al maden serveres delevenligt med en vision om at skabe store smage på små enkle serveringer.

I weekendens sene timer omdannes Bermuda til fest med DJ, mens der i hverdagene skrues ned for musikken og op for hyggen.

Se menuen her og book bord her.

Frisk fiskmiyagi.jpg

Hos Miyagi Sushi arbejder de hele tiden med målet om at løfte niveauet for all you can eat-konceptet ved at tilbyde deres gæster den bedste kvalitet i alle deres retter. Det er den raffinerede smag af traditionel japansk sushi, der er i højsædet, men Miyagi Sushi gør også noget ud af tilføre et moderne twist til deres mad, som alt sammen laves af kokke, der kan deres håndværk.

Så hvis du vil kombinere smagfuld sushi med en lokation i midten af Aarhus’ pulserende byliv, er Miyagi Sushi et oplagt sted at tage hen og blive forkælet.