Skal du lave en fransk middag? Vi har samlet de største madskatte fra Frankrig

Det er (næsten) umuligt at skulle vælge blandt Frankrigs mange specialiteter, for det er så gastronomisk rigt et land. Alligevel har vi kastet os ud i at fremhæve nogle af landets mange berømte madskatte og hylde landets stolte madkultur, respekt for råvarer og passion for madlavning og l’art de vivre.

Offentliggjort

Pâté

Det er nærmest så fransk, som det kan blive. Paté må være en af de specialiteter, der er mest ikoniske for det franske køkken. Hvem tager til Frankrig uden at spise paté med sprød baguette? 

Hvor vi i Danmark er så kedelige, at en slagter er en slagter, har man i Frankrig både slagteren, hvor man køber fersk kød, og nogle steder også en traiteur, som koncentrerer sig om tilberedte retter, der er klar til at tage hjem og spise, bl.a. patéer. 

Jo jo, mange franske slagtere laver både det ene og det andet, men man kan da kun blive fascineret af, at der er en forskel. Under alle omstændigheder vil selv den lille slagter i den mindste landsby have et hæderligt udvalg af hjemmelavede patéer: altid en grov pâté de campagne, ofte en med kanin, en andelevermousse eller én med foie gras.