Kongehuset står til lønforhøjelse. Vi ved, hvordan pengene skal bruges

En shoppeguide til manden, der rent faktisk har alt.

Kongehuset står til lønforhøjelse. Vi ved, hvordan pengene skal bruges
Offentliggjort

Regeringen har mellem mas-si-ve forsvarsinvesteringer, vidtløftige klimaambitioner og øget fokus på det specialiserede socialområde fundet 17,3 millioner tiloversblevne kroner.

De går hverken til dit særligt sensitive afkom eller til din bedstemor, der måske lige nu ligger alene med afføring langt op ad ryggen, nej, pengene går til vores kongehus, som den flertalsagtige SVM-regering vil give en lønstigning.

Får regeringen magt, som den har agt, stiger den samlede ydelse fra 126,5 til 143,8 millioner kroner om året. Man forestiller sig de royale spidser traske rundt på Amalienborg og Gråsten med blikket vandrende over malerier i guldrammer og store marmorstatuer og tænke: ’Tja, tjo. 17,3 millioner kroner. Hvad er det nu lige, de skal gå til?’

Som hele Danmarks konsumeristiske storebror tager vi ansvaret på os og foreslår seks investeringer, vi tror, vores kongefamilie vil værdsætte.

Gastronomi i galakserne

I 2025 rykker den to-stjernede Michelin-restaurant Alchemist en tur ud i stratosfæren, og foruden Rasmus Munk og resten af køkkenpersonalet er der plads til lige præcis seks spisende gæster i rumkapslen.

Denne slags eksklusivitet er ikke noget, der hverken er eller bør være for den almindelige dansker. Nej, det bør derimod være en selvfølge, at hvis nogen, der har noget med Danmark at gøre, skal noget stort, spændende og dyrt, skal Frede selvfølgelig med.

Til den nette sum af 3,5 millioner kroner per kuvert er der råd til at købe fem kuverter: en til sig selv, en til Mary, en til Margrethe, en til Christian, en til en PET-vagt, og så må Jeppe Handwerk købe den sjette til sig selv.

Huset giver

Sidste sommer havde den daværende kronprins (Frederik) og prins (Christian) en rigtig hyggelig far-søn-PET-vagt-tur på alle omsorgssvigtede rigmandsbørns foretrukne festival, Musik i Lejet i Tisvilde. De mest pessimistiske regnvejrsdanskere hvisker allerede om, at den slags kan man ikke bruge tid på, når man er konge af Danmark, men vi ser omvendt på det: Far og søn er steget i hierarkiet, baby, så nu er der ingen smalle steder.

For 17,3 millioner kan man købe i omegnen af 190.000 vodka-Red Bulls, hvilket svarer til mere end seks udskænkninger til hver eneste festivalgæst hver eneste af festivalens tre dage. Det bliver en sommer til historiebøgerne.

Verdens bedste butler

Mål ikke den royale dagsform på antallet af skibsdåb eller stjerner på skulderen – mål den på kvaliteten af de kongeliges butler.

I Simpelveld, en lille by med cirka 10.000 indbyggere i det sydøstlige Holland, ligger The Butler Academy. Her uddanner man de bedste butlere i hele verden. De yngste studerende er kun lige blevet myndige, de ældste er godt oppe i 60’erne.

Fælles for dem alle er, at de er toptrænede i etikette, diskretion og alt derimellem. Fx modtager de studerende dramaundervisning, der skal efterlade dem med det helt rigtige kropssprog.

Det siger sig selv, at verdens bedste butlere også efterspørges af den økonomiske elite i Kina og Golfstaterne, så for at tiltrække fra øverste hylde, skal man ifølge Forbes op over en million kroner i årsløn. Og hvor mange kongelige slotte har vi i Danmark? 17.

Blåt blod på væggene

I marts havde Danmarks bedste magasin Danmarks bedste konge på forsiden. Det var i en malet udgave naturligvis, da pressefolket bag Danmarks bedste konge ikke er meget for, at han stiller op til denne og hint. Intet er dog så forfærdeligt, at det ikke er godt for noget, og således endte forsiden med at være et pænt maleri. Sidenhen har man kunnet købe maleriet trykt som en plakat i målene 50x70 til 499 kroner.

Hvis kongen bruger alle sine 17,3 millioner på plakater af sit eget ansigt, vil han ende med en beholdning på 34.669, hvilket plus-minus stemmer fint overens med, hvad vi har tilbage på restlageret.

Plakaterne kan bruges som en kærkomment farvestrøg på Amalienborg, og alternativt kan de deles ud fra Slotspladsen, så man kan være sikker på, at der også til næste fødselsdag vil stå flere tusinde voksne danskere og huje og heje som en flok autonome til første maj i Fælledparken.

Fredes fede ferie

I forbindelse med føromtalte kongemagasin spurgte vi en række kendte danskere, hvilken gave de havde i sinde at forære den nykronede konge. Flemming Østergaard havde, synes vi, det mest originale bud: otte dage på det sportsmæssige all-inclusive-paradis Club La Santa på Lanzarote.

Vi går ikke ud fra, at Don Ø tænker, at den danske kongefamilie skal i nærheden af middelklasseferierende fra hele verden, så det må blive den dyre løsning: Frederik og familien skal bruge lønstigningen på at leje hele Club La Santa. Med 391 lejligheder á 20.000 kroner for syv nætter og 96 suiter á 55.000 kroner for syv nætter går matematikken faktisk nogenlunde op. Og så skulle man mene, at der også kunne findes plads til Joachim og Marie.

Christians bedste ven

Dronning Margrethe var i sin storhedstid kendt for at have nogle absolutte møgunger af et par gravhunde som ledsagere. Hjemme hos Frede og Mary er der ingen møgunger, men derimod et par border collies, der sjældent rigtigt gør væsen af sig.

For Kronprins Christian, der jævnfør regeringens oplæg skal ”etablere sin egen husholdning,” skal der andre boller på suppen i skikkelse af en ordentlig bulderbasse af en Cane Corso.

Sådan en fætter koster kun i omegnen af 10.000 kroner, så der vil også være masser af luft i budgettet til, hvad vi spår bliver en stor interiørtrend lige om lidt: hundepuder til mennesker. Og selvfølgelig også en matchende til hunden.

Okay, vi når stadig ikke helt op på 17 millioner kroner. Men er du klar over, hvor meget sådan en krabat spiser?