Hvor får man de bedste østers i København? Det kan Jonas Harboe Frederiksen fortælle dig

Tidligere michelinkok Jonas Harboe Frederiksen lever af at servere østers på alle mulige måder. Det har han mere eller mindre gjort, siden han i 2021 vandt prisen for den mest innovative østers ved ’Danmarks Østers Festival’. Nu udgiver han snart en bog om det lille bløddyr, men hvad er det, der gør østers så interessante? Og hvor får man egentlig de bedste østers i Danmark? Det har vi talt med ham om.

Hvor får man de bedste østers i København? Det kan Jonas Harboe Frederiksen fortælle dig
Offentliggjort

Hej Jonas. Du har viet hele dit arbejdsliv til en enkelt råvare. Hvad er det, der gør østers så specielle, at man kan det?

”Østers er både elsket og hadet af danskerne. Tidligere var de en fattigmandsspise, men i dag betragtes de som en delikatesse. De findes over hele verden, og at spise en østers er som at kysse en bølge på munden. De er historiens vidner, der har eksisteret i årtusinder, og de udgør en fantastisk råvare med uendelige muligheder.

Jeg nyder østers nøgne – eller som franskmændene siger, “au naturel” – med et par dråber citron, men også pocheret, friteret eller grillet. Østers kan krydres med smagsindtryk fra alle verdenshjørner, og jeg er endda begyndt at eksperimentere med østers i desserter.

Der er få råvarer, som alle har en mening om, og som kan det samme som østers.”