Opskrift
Der er seriøs piña colada-stemning i denne dessert
Forkæl dine middagsgæster med et stykke grillet ananas med instens honningkaramel, rosmarin, rom og blød kokossorbet.
Ingredienser
- 1 moden ananas
Honningkaramel
- 300 g honning
- 50 g smør
- ½ tsk. groft salt
- 4 cl mørk rom
- 1 spsk. hakket rosmarin
Kokossorbet
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dåse coconut cream
- saft af 1 lime
- revet skal af ½ økologisk lime
Sådan gør du:
Ananas
- Skær top og bund af ananassen og skær skallen og de små stikkende nåle af. Skær 4 tykke skiver af ananassen, og brug en udstikker eller en skarp kniv til at fjerne den hårde midte.
- Brug noget af honningkaramellen til at pensle ananassen på begge sider. Grill ananassen 4-5 minutter pr. side, så den får grillstriber.
- Servér med kokossorbet og honningkaramel.
Honningkaramel
- Kom honning i en gryde. Kog det langsomt i omkring 10 minutter, til honningen begynder at karamellisere – du kan dufte det.
- Tilsæt smør, salt, rom og rosmarin, og kog videre i et par minutter.
- Sluk for varmen, og lad karamellen køle lidt ned.
Kokossorbet
- Bland kokosmælk med coconut cream, limesaft og -skal. Hvis kokosmælkens øverste lag er fast, kan du varme dåsen op i en gryde med varmt vand, til kokosfedtet smelter, så det kan røres sammen med resten.
- Coconut cream bliver også hårdt ved kolde temperaturer, så kom dåsen i en gryde med varmt vand i 10 minutter, så det bliver flydende.
- Hæld blandingen i en ismaskine, og kør det til sorbet. Kom det i en form, og frys det færdigt i fryseren i mindst 3-4 timer.
TIP Coconut cream som fx Coco Lopez fås der, hvor du køber spiritus og andre cocktailingredienser. Det er en kondenseret kokosmælk, som er mere ristet i smagen end kokosmælk.