Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift: Grillet ananas med honningkaramel, rosmarin, rom og kokossorbet

Foto: Chris Tonnesen

Opskrift

Der er seriøs piña colada-stemning i denne dessert

Forkæl dine middagsgæster med et stykke grillet ananas med instens honningkaramel, rosmarin, rom og blød kokossorbet.

Ingredienser

  • 1 moden ananas

Honningkaramel

  • 300 g honning
  • 50 g smør
  • ½ tsk. groft salt
  • 4 cl mørk rom
  • 1 spsk. hakket rosmarin

Kokossorbet

  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse coconut cream
  • saft af 1 lime
  • revet skal af ½ økologisk lime

Sådan gør du:

Ananas

  1. Skær top og bund af ananassen og skær skallen og de små stikkende nåle af. Skær 4 tykke skiver af ananassen, og brug en udstikker eller en skarp kniv til at fjerne den hårde midte.
  2. Brug noget af honningkaramellen til at pensle ananassen på begge sider. Grill ananassen 4-5 minutter pr. side, så den får grillstriber.
  3. Servér med kokossorbet og honningkaramel.

Honningkaramel

  1. Kom honning i en gryde. Kog det langsomt i omkring 10 minutter, til honningen begynder at karamellisere – du kan dufte det.
  2. Tilsæt smør, salt, rom og rosmarin, og kog videre i et par minutter.
  3. Sluk for varmen, og lad karamellen køle lidt ned.

Kokossorbet

  1. Bland kokosmælk med coconut cream, limesaft og -skal. Hvis kokosmælkens øverste lag er fast, kan du varme dåsen op i en gryde med varmt vand, til kokosfedtet smelter, så det kan røres sammen med resten.
  2. Coconut cream bliver også hårdt ved kolde temperaturer, så kom dåsen i en gryde med varmt vand i 10 minutter, så det bliver flydende.
  3. Hæld blandingen i en ismaskine, og kør det til sorbet. Kom det i en form, og frys det færdigt i fryseren i mindst 3-4 timer.

TIP Coconut cream som fx Coco Lopez fås der, hvor du køber spiritus og andre cocktailingredienser. Det er en kondenseret kokosmælk, som er mere ristet i smagen end kokosmælk.