Lærke Kløvedal: “Ingen kan skamkoge grøntsager og maltraktere fisk som portugiserne”

Lærke er født på Amager, opvokset i Thy og bærer et efternavn, der klinger langt væk af store eventyr og opdagelser. Hun har det misundelsesværdige hverv at være madanmelder på Politiken og vært på det glimrende radioprogram Det Sidste Måltid på Radio4. I sit tidligere liv blev hun uddannet filmproducer fra Super16 og nåede at aftjene 10 år i filmbranchen, inden hun skiftede spor og blev journalist i 2013. Siden nåede hun at arbejde som journalist på Deadline og være redaktionschef på Quizzen med Signe Molde. Nu spiser hun sig igennem den ene velanrettede tallerken efter den anden.

Lærke Kløvedal: “Ingen kan skamkoge grøntsager og maltraktere fisk som portugiserne”
Offentliggjort

Hver fredag morgen udkommer Morgenposten med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. Vi bringer herunder det faste element 'Fire minutter med'. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

"Frokostrestauranter. Bevares, de findes. Men ud over smørrebrødsrestauranterne, der gør det fremragende, er der ikke mange restauranter, der kan gøre en forretning ud af at holde åbent til frokost. Grunden er simpel: Der er ikke er gæster nok. Jeg tænker, at det er vores protestantiske arbejdsmoral, der afholder os fra at tage den time eller halvanden midt på dagen, hvor man lige strækker benene og hæver blikket fra computeren/malerkosten/mødebordet. Men tænk hvilket liv det kunne give, hvis alle arbejdspladser insisterede på, at deres ansatte skulle ud af vagten til frokost."

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?