Anmeldelse: Geranium

Bare en kort omtale af en restaurant i verdensklasse, er det rimeligt? Ja, for Geranium kan beskrives med meget få ord, ja, faktisk er ét eneste ord nok: perfektion...

Anmeldelse: Geranium
Offentliggjort

...Bortset fra det så er ’kort sagt’ ikke just kendetegnende for Geranium – menuen ’Vort univers’, som vi fik til frokost, består af hele 25 serveringer – begyndende med ’Grene af Vesterhavsost’, i alt otte-ti hapsere, der umærkeligt går over i de lidt større serveringer for til sidst at slutte med ’Rustne søm’ og ’Grønne æg’ til kaffen. 25 serveringer er meget, men man går tilpas mæt og faktisk let fra bordet, helt uden den der følelse af at blive væltet omkuld af en kødservering, et overdrevent dessertheat eller lignende.

Der er meget få restaurantoplevelser a la Geranium, hvor man oplever så meget – kommer så vidt omkring på tallerkenen – og hvor det stadig er så velafstemt. Jeg har tidligere beskrevet Kofoed & co. som gastronomiske schweizerurmagere, der pakker sindrige konstruktioner sammen i små underværker – kreationer, hvis opskrifter ’udfoldet’ må fylde flere spalter. Geleret skinke og tomatvand garneret med blomster, løgvækster og smeltet Høost, en servering med spæde salater, kål, østers og rogn eller hvad med den rå lammepølse med tang og en peberrodscreme on the side …

Vi valgte en flaske champagne (Selosse Initiale) i stedet for vinmenu, og lagde således 3.400 kr. for en frokost. Det er en vis udskrivning, men der er fuldstændig balance i regnskabet – meget mere end i mangt et måltid i 1.000-kronersklassen. Jeg har naturligvis ikke spist på alle verdens restauranter (om end en del!), men denne manglende referenceramme til trods er jeg overbevist om, at Geranium må være en af verdens bedste restauranter.

En på alle måder sublim oplevelse i verdensklasse, hver servering er et lille underværk. Dyrt, men ikke ubetaleligt og slet ikke urimeligt.

__________

SE OGSÅ: Anmeldelse: Pony

SE OGSÅ: Anmeldelse: Ova Nova