Jah Izakaya.jpgJah Izakaya

Man kan komme ud for, at der bliver spillet reggae på Jah Izakaya, og det er jo ikke umiddelbart så japansk, men noget tilsvarende kan man faktisk snildt opleve på en izakaya i Japan. En izakaya kan vel nærmest oversættes til en slags gastropub eller bistro, og der kan det virkelig gå hedt for sig. Jah på Vesterbro er et helt særegent sted, ulig noget andet i byen, og med et virkelig godt japansk køkken, uanset om man går sushi- og sashimi-vejen, eller om det skal være dumplings, sticks eller andet fra yakitori-grillen. Eller det hele! Der er stort udvalg af både vin og sake. Har man ikke prøvet Jah Izakaya, har man virkelig noget til gode.

Gasværksvej 21, 1656 København V

jahizakaya.dk

H Table

Det er sted, man slet ikke opdager, hvis man ikke ved, det ligger der, der i kælderen og den høje stue på en af byens mest trafikerede gader. Men prøv det, det er måske byens mest kinesiske restaurant, omend det kinesiske køkken er flere køkkener og derfor ikke sådan at sætte i bås. He Tao står i køkkenet, mens hans hustru står for den kompetente betjening i restauranten, og begge stammer fra Fujian-provinsen i det sydlige Kina tæt på Hong Kong, som danner grundlaget for maden, der domineres af de sursøde smage. Du kan både spise i restauranten eller tage det med hjem.

Gyldenløvesgade 10, st.+kld, 1369 København K

htable.dk

Propaganda 

Riccardo Marcon, der i forvejen driver restaurant Barabba i Store Kongensgade, er manden bag restauranten og vinbaren i de ukurante lokaler på Vester Farigmagsgade (lige ved Mælk-skiltet), som er blevet et af byens hotspots. Vinkortet har fokus på naturvine fra Europa, mens maden, ret overraskende, er koreansk. Til at stå for det har han allieret sig med sydkoreanske Youra Kim, som tidligere bl.a. har været på Noma. To ting er sikre på Propaganda: Du vil elske deres KFC (korean fried chicken), og du kommer til at få en stor fest med vin en masse. 

Vester Farimagsgade 2, 1606 København

propagandakitchen.dk

 

Gaijin_PR_05.jpg

Gaijin

Japanskinspireret restaurant, men ikke dogmatisk, hvilket navnet mere end antyder; gaijin betyder ”en udefra”, og det giver folkene bag restauranten samt ikke mindst køkkenchef Edward Lee lov til at fortolke det japanske køkken mere frit. A la carte-kortet byder bl.a. på sashimi og yakitori-spyd. En større tastingmenu er også en mulighed. Et på én gang både elegant og nede-på-jorden nørrebrosted, hvor du kan både brug små og lidt større penge.

Ravnsborggade 19, 2200 København N

gaijincph.dk

 

Skærmbillede 2024-05-20 kl. 21.51.37.png

Brasserie Sài Gòn

For knap 20 år siden bragede den vietnamesiske Lê-familie ind på den københavnske restaurantscene med Lê Lê. Det begyndte på Vesterbrogade i København og ekspanderede videre ud i byen derfra. Det hele brast i slutningen af oktober 2019. Nu er tre af de fire søskende så tilbage med Brasserie Sài Gòn, såmænd også på Vesterbrogade og blot få husnumre fra, hvor det hele begyndte. Og de er tilbage til rødderne med et fransk-vietnamesisk brasseriekøkken, hvilket ikke er så mærkeligt, som det kunne lyde i nogens ører, eftersom Vietnam jo har en fortid som fransk koloni.  Både a la carte og menu er en mulighed, og der er åbent til aften, tirsdag til lørdag.

Vesterbrogade 48, 1620 København V

sai-gon.dk

 

Goldfinch_PR_02.jpg

Goldfinch

Kantonesisk køkken ved Will Smith, tidligere køkkenchef på Geranium og manden bag nudelstedet Will at the Bridge. Ligger dør om dør med Esmée (begge er ejet af Sovino) og at træde indenfor er som at træde ind i en anden verden – et supersmart sted i London eller New York. Der er menu eller a la carte, er man flere, så fyld bordet med små tallerkener fyldt med dumplings, wontons, bao og deres friterede auberginer. Det er muligt at spise relativt sent, hvilket er en sjældenhed i København.

Kongens Nytorv 8, st. tv., 1050 København K

goldfinch.dk

Tok Tok

Der er måske ikke så meget thailandsk landsby eller sydende og dampende gadekøkken døgnet rundt i Bangkok over det ret tjekkede interiør, men køkkenet er og bliver en hyldest til netop det asiatiske gadekøkken og maden, som den laves ude på landet. Her er virkelig knald på smagen og skruet op for den gastronomiske vindstyrke. Henrik Yde har en evne til at åbne steder, byen ikke havde i forvejen.

Vesterbrogade 55, 1620 København V

kiinkiintoktok.dk

Saji

Indonesiske Saji åbnede i Studiestræde i Københavns Indre By i december 2022. Bag Saji står vennerne Sam og Jimmy (deraf navnet), der begge er fra Indonesien, og menuen står på klassiske indonesiske serveringer. Alle forretter ligger under 100 kr., og ingen hovedretter overstiger 200 kr., så altså et meget prisvenligt sted. Anmelder på Gastro, Bjørk Bloch-Rose, skrev: ”Saji præsenterede en ny del af det asiatiske køkken for mig, og særligt smagen og duften af grillede bananblade, ris med ansjoser, stinky beans og bandros gjorde indtryk.”

Studiestræde 14, 1455 København K

saji.dk

 

Skærmbillede 2024-05-20 kl. 21.52.41.png

Juju

Kristian Baumans koreanske ”bistro” er barn af Koan, men mens Koan går gourmetvejen, så tager Juju afsæt i det meget mere enkle gadekøkken. Men enkelheden til trods så er det et køkken, hvor der virkelig er smæk på smagene og krydringen.

Øster Farimagsgade 8, 2100 København Ø

jujucph.dk

 

slurp_rammen_02.jpg

Slurp Ramen

Et meget populært sted, hvor man til meget få penge kan få afløb for sin japanske nudelsuppefeber. Den kostbart indkøbte nudelmaskine sørger for de perfekte nudler, og det er en videnskab på linje med at skære fisk til sushi og koge risen perfekt – japanerne går all in, når de rykker! Den gamle slagterforening i Nansensgade er minimalistisk indrettet, grænsende til det kølige – det er et sted med en livlig, urban stemning, men ikke et sted, man hænger ud i timevis. Dertil sidder man for umageligt på barstolene, og der er heller ikke noget toilet til gæsterne.

Nansensgade 90, 1366 København k

slurpramen.dk

 

Kappo Ando337829067_751552169704724_3720428146717026330_n.jpg

Kappo Ando

Henrik Ando Levinsen og hans hustru, Akiko, i samarbejde med Mads Battefeld. Resultatet er Kappo Ando, en japansk ”kro” helt uden sidestykke i København. Om søndagen er a la carte en mulighed, men ellers står den på en fast menu. Man lægger ud med sushi og sashimi af en for Københavns vedkommende usædvanlig høj kvalitet, og så går det slag i slag med guddommelige småserveringer. Yakitori-grillen bliver brugt flittigt, og den største oplevelse får man ved at sidde i spisebaren. Vinkortet er fantastisk, og det er sake-udvalget også – lad endelig betjeningslegenden Levinsen stå for at sætte drikkevarer til maden. Kappo Ando er en af de store oplevelser i byen.

Øster Farimagsgade 93, 2100 København

kappoando.com

Et Cetera

I en gammel frisørsalon på Skjolds Plads på den ydre del af Nørrebro finder du Et Cetera. Et lille, intimt morgenmad- og frokoststed, der laver koreanskinspireret mad: knust agurkesalat med sichuan-vinaigrette og peanuts, cacio e sichuan-nudler, sandwich i hjemmebagt japansk milk bread og sådan nogle sager. Du kan ikke booke bord, men tro os, når vi siger, at det er værd at slå et smut forbi og tage walk in-chancen.

Haraldsgade 3, 2200 København N

etceteracph.com

 

Skærmbillede 2024-05-20 kl. 21.53.57.png

Sukaiba

Betagende beliggenhed, 23. etage, øverst på Bella Sky Hotel i Ørestaden. Køkkenchef er Anders Døssing, der bl.a. har Gorilla og The Fat Duck på cv’et, og chefsommelier og restaurantchef er Jacob Brink Lauridsen, som man tidligere har kunnet møde på steder som Noma, Alchemist og Taller. Sukaiba åbnede i sin tid med et moderne asiatisk køkken, og det asiatiske går stadig som en rød tråd gennem kortet, uden det dog bliver dogmatisk. Både menu og a la carte er en mulighed.

Center Boulevard 5, 23., 2300 København S

sukaiba.dk