På visit hos Koks: ”Jeg er ikke så bange for, at der er to-tre retter, der ikke rammer rent hos alle”

Vi har besøgt den to-stjernede Michelin-restaurant i den lille grønlandske bygd Ilimanaq.

På visit hos Koks: ”Jeg er ikke så bange for, at der er to-tre retter, der ikke rammer rent hos alle”
Offentliggjort

Læs også vores store interview med Poul Andrias Ziska her.

Det lyder, som om nogen slår en fastelavnskølle direkte ind i skroget, hver gang boven på den røde fragtbåd bryder et større stykke is. Og is skorter det ikke på her i Diskobugten, som gletsjeren i Ilulissats verdensberømte isfjord fodrer med den ene hvide kæmpe efter den anden.

De majestætiske hvide bjerge lyser med et dragende blåt skær, men det høje, skrabende ’klonk’, hver gang skibet bryder ét stykke, vidner om, at de skal betragtes på behørig afstand.

Vi er på vej til Ilimanaq, en lille, isoleret bygd med 55 indbyggere og samtidig stedet, hvor færøske Koks og køkkenchefen, Poul Andrias Ziska, for to sæsoner har slået sig ned. For at udforske de grønlandske råvarer, lade sig inspirere og ikke mindst trække en flok heldige – og velbeslåede – madturister til et fjernt hjørne af færingernes store nabo mod nord.