Nordisk topmøde i Gentofte: At noget kan smage så godt, forbliver nærmest ubegribeligt scroll-down

Nordisk topmøde i Gentofte: At noget kan smage så godt, forbliver nærmest ubegribeligt

Da svenske Fredrik Berselius tog sine signaturretter fra Aska i New York med til Jordnær i Gentofte, blev det et studie i skandinavisk elegance og sans for skønheden i det rene, enkle udtryk, som samtidig udfoldede en underskov af forførende smage. Samtidig fik Jordnær cementeret, at de var fuldt ud værdige til den tredje stjerne, som Michelin bare to dage senere tildelte restauranten.

Af Rasmus Palsgård
Foto: Flemming Gernyx
Gastro Euroman

Man må gang på gang knibe sig i armen, når man tropper op foran det ganske ordinære Gentofte Hotel, som tilbage i 2017 gjorde et langt større scoop, end de på nogen måde kunne have forudset, da de lod parret Tina og Eric Kragh Vildgaard forpagte restaurantlokalerne på det trestjernede hotel.

Inden man for alvor havde set sig om, landede den første michelinstjerne på Gentoftegade 29 i begyndelsen af 2018, og i 2020 blev restauranten udsmykket med endnu en stjerne.

Siden da har madglade typer ment, at den franske spiseguide snildt kunne føje den tredje og sidste stjerne til ligningen.

Og sørme om dette ikke skete bare to dage efter, at undertegnede satte sine ben på netop Jordnær, der inviterede indenfor til gæstespil med svenske Fredrik Berselius, der til daglig slår sine folder på sin restaurant, Aska, i New York, som har fået tildelt to af Michelins eftertragtede stjerner.  

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Mad og Gastronomi