Hvilke opvarmingsritualer har du?

”Inden vi går på scenen, putter vi sådan nogle japanske øjendråber i øjnene. Sådan nogle businessman-øjendråber, vi har fået af Minds (of 99, red.), som de har brugt tidligere. Man bliver helt frisk af dem. Fuldstændig Kåre Quist-frisk. Altså on-air-Kåre Quist, ikke Marienlyst Badehotel med kæresten Kåre Quist. Showbiz-Kåre.

Derudover putter vi noget indisk talkum på nosserne. Der hedder ’Prickly Heat’. Man kan finde det på internettet. Jeg var i Thailand i foråret, og jeg købte en talkum-spray med hjem til bandet. Den prøvede vi her i sidste uge på Hede Rytmer i Silkeborg, og en fra bandet kom til at påføre sprayen rektalt. Den var rigtig grov. Det var lige før, showet blev aflyst faktisk.”

Hvad er din dårligste koncertoplevelse?

”Jeg spillede engang på Café von Hatten i Randers med mit gamle band, Benal. Det var et lillebitte spillested med plads til 80 mennesker, men der var kun 11 til stede. Hvoraf 11 af dem arbejdede på stedet.

Der var en mand, der stod for backstage-området. Han sagde, at jeg bare kunne kalde ham for Gud. Sådan, du ved: ’Jeg hedder Karsten, men du kan bare kalde mig for Gud.’ Efter han havde hilst på, gik han sin vej. Inden da nåede han at servere en gryde med syv forskellige ting fra fryseren. Noget rigtig ruskomsnusk. Den gryde kombineret med, at der kun var 11 mennesker, gjorde, at jeg i lang tid tænkte, at jeg aldrig skulle til Randers igen.

Men så spillede vi faktisk i Randers for nylig. En fuldstændig magisk koncert, hvor Christian Degn, ham den høje fra fjernsynet, kæmpe høj mand, var inde at se os. Jeg kaldte ham op på scenen, fordi jeg vidste, han var fra Randers. Og så kom han om backstage sammen med ti af sine stiveste venner. Den oplevelse gjorde bare, at jeg nu elsker Randers.”

Hvad er den største bommert, du har lavet på en scene?

”Jeg har lavet rigtig meget gris på scenen, men ikke noget, jeg ikke kunne komme tilbage fra. På nær lige til vores koncert her på Northside sidste år.

Vi har på det tidspunkt lige udgivet nummeret ’Esbjerg, torden og regn’. Og jeg har fortalt, at nummeret handler om, at min kone har været i en forfærdelig ulykke. En traktorulykke nede i Esbjerg. Fra scenen ser jeg så, at Antoniett fra Muskelsvindfonden sidder i sin kørestol nede blandt publikum. Så råber jeg, at det er min kone og løber ned og kysser hende. Der kommer et billede i Se & Hør, og folk bliver ved med at ringe og skrive til min kone, som er oppe i Sverige og spørger, om hun er okay.

Min kone har ikke været ude for en ulykke. Det er jo kæmpe disrespekt over for min kone og ikke mindst over for folk, der har været ude for en ulykke.”

Benjamin-Hav1.jpg

Hvad er det sidste, du spiser og drikker inden en koncert?

”Jeg drikker et koffeinshot med 200 milligram koffein. Det svarer til tre og en halv kop kaffe. Et par timer inden koncerten spiser jeg et eller andet. Vi har ti kogte æg på rideren, og hvis de ikke er pillet, spiser jeg nogle af dem. Men nogle af festivalerne piller æggene for os. Jeg synes, der er en stor forskel på at levere ti kogte, upillede æg og ti kogte æg, der er pillet. At pille æg er meget en intim situation. Så hvis de er pillede, spiser jeg dem ikke. Det, synes jeg, er ulækkert.”

Hvad er det første, du gør efter en koncert?

”Jeg siger undskyld til en masse mennesker. Undskyld til bandet. Så ringer jeg til min kone og siger undskyld, hvis jeg har forbrudt mig mod min familiære situation. Jeg går ud til min manager og siger undskyld, og efter det er gjort, skifter jeg tøj.

Jeg sveder som en svin, fuldstændig gennemblødt af sved, så jeg skifter alt mit tøj. Nogle gange sidder jeg og beder en kort bøn til Vor Herre. Det, synes jeg, er en dejlig ting.”