Hvad er det mærkeligste, I har på jeres rider?

”Et bundt med ingefær, som ikke kan komme af vores rider, selvom vi har bedt om det mange gange. Det stammer tilbage fra en tid, hvor vi altid havde ondt i halsen inden vores koncerter, fordi vi havde været i byen dagen forinden. Dengang gik vi ud efter hver koncert. Det er vi blevet for gamle til nu. Dengang skulle der være et eller andet redningsmiddel, og det blev så de her klumper af ingefær.

Tidligere havde vi en booker, der altid skrev ’fem gram standardrøg’ på vores rider. I virkeligheden var det for at sikre, at spillestedet rent faktisk læste, hvad der stod i vores ønsker. De vendte jo som regel tilbage og sagde, at det ikke var muligt at få. Det var faktisk en ret smart måde at sikre sig, at de reagerede på vores ønsker. Vi har aldrig fået de der fem gram og har egentlig heller ikke ønsket det.”

Hvilken sang er du mest nervøs for at glemme teksten til?

”’Kosmisk Kaos’. Det er den, hvor vi hver især står mest alene. Vi går alle alene ud og rapper hvert vores vers, og mit er ret snørklet. Jeg har simpelthen skrevet for mange ord ind i det. Det var åbenbart stilen for mig på det tidspunkt.

Det er sådan et nummer, som betyder ekstra meget for vores publikum, hvilket bare gør mig endnu mere nervøs. Sidst vi spillede det, gik jeg helt i sort. Det, man så finder ud af, når det sker, er, at man bare kan være helt rolig og tage den igen. Rent faktisk har det en positiv virkning, fordi tilskuerne så kan tænke: ’ Okay, det er da i det mindste et menneske, der står deroppe.’”

Tue Track-8.jpg
Malk de Koijn, der består af Blæs Bukki, Geolo G og Tue Track, spillede på Astra-scenen på Northside. 

Hvad er din dårligste koncertoplevelse?

”Jeg var blevet hyret til at være dj på en festival i Holstebro engang for mange år siden. Jeg troede, det var sådan et lille hyggejob med vinyler og nogle få mennesker, der bare sad og slappede af. Det var så på festivalens største scene.

Jeg stod på den scene, og subwooferne, det vil sige bassen, lå under scenen og gik lige i pickupperne, hvilket gjorde, at alt musikken, jeg havde taget med, ikke kunne spilles. Det startede med, at der var fyldt blandt publikum, og det sluttede med, at der stod ti hardcore fans.

Samtidig virkede det, som om de folk stod og tænkte: ’Hvornår begynder han at rappe?’ Det var jo ikke det, jeg var hyret til. Der havde jeg lige en snak med min booker bagefter, så vi var sikre på, at jeg ikke endte i sådan en situation igen.”

Hvem ville du helst stå på scenen sammen med?

”Rolling Stones. De er plus 80 år gamle, og de fyrer den sindssygt meget af. Jeg tror ikke, jeg ville gøre noget som helst godt på den scene. Jeg ville bare stå og tjekke dem ud. Og så kunne jeg pludselig føle mig helt vildt ung.”