Postkort fra Brooklyn: ”Man gør meget ud af, hvilket kvarter man bor i, og hvor man føler, man hører til”

Postkort fra Brooklyn: ”Man gør meget ud af, hvilket kvarter man bor i, og hvor man føler, man hører til”

Nogle gange skal man ikke vente på det helt rigtige tidspunkt, hvis man drømmer om at flytte udenlands. Sådan tænker musiker Kristian Leth, som sammen med sin kone og tre børn tog til New York uden en klar plan. Her fortæller han om sine stamsteder, sin vildeste oplevelse i Brooklyn, og hvordan han skabte sit nye album ’Stormen’ uden adgang til et studie og andre musikere.

Offentliggjort

VI FLYTTEDE TIL Brooklyn for seks og et halvt år siden. Det var en plan, vi havde haft i mange år. Det er jo sådan i livet, at hvis man vil have noget til at ændre sig, så bliver man nødt til at gøre noget anderledes. Så vi flyttede herover, fordi vi havde lyst til at bo her, ikke fordi der var et konkret job. Vi bor her med tre børn på 9, 13 og 17, min kone og vores islandske fårehund Balder.

Der er skønt i Brooklyn. Det er et sjovt sted. Her bor 2,5 millioner mennesker, og det kan godt være lidt svært at forstå, for det svarer jo næsten til halvdelen af den danske befolkning. Så når folk siger, at de har været her, har de som regel ikke set særligt meget af Brooklyn, men kun været en hurtig tur over broen fra Manhattan. Der er slum, skyskrabere, rækkehuse, lejligheder. Brooklyn er mange ting. Det ligger i forlængelse af Manhattan, men er slet ikke Manhattan.

AT BO I NEW YORK er lidt ligesom at bo i en landsby. Det er bare en masse forskellige landsbyer. Så hvis du bor i East Village, kommer du ikke rigtigt uden for East Village. Hvis du bor på Upper East Side, så er det der, du køber din kaffe, din musik og går til koncert. Det samme i Harlem.

Man gør meget ud af, hvilket kvarter man bor i, og hvor man føler, man hører til. Hvilke typer mennesker, der bor omkring en i forhold til ti gader længere henne. Det kan jeg utroligt godt lide.