Det er ikke ligefrem tanker om ædruelighed og saltbalancer i takt, der er associeret med den traditionelle forståelse af termen dansevand, der i kredse dækker over en flaske vand med forskellige syntetiske stoffer blandet i.

Der er dog ingen stoffer i den dansevand, Andreas Bogh Rasmussen, Thomas Aaby og William Steen har skabt, og som de håber, vil blive din ædru følgesvend på din næste bytur. Det har vi nemlig taget en snak med dem om.

Hej William. Kan du lige forklare, hvad Dansevand er?
”Jeg er 27 år gammel, og som så mange andre 27-årige er det at være social ofte noget, der involverer alkohol. Og misforstå mig ikke, for jeg er ikke hellig, og jeg drikker stadig og kan godt lide at få en bajer i ny og næ, men for et par år siden begyndte jeg at kunne mærke et skifte i det her med at gå ud; jeg mistede lidt interessen i at drikke mig stiv hver weekend.

Jeg tænkte over, at jeg tit synes, der mangler et alternativ til alkohol, når man er ude, for det er lidt kedeligt at stå og drikke vand, og jeg synes ikke, at de der alkoholfrie produkter, der jo bare efterligner alkohol, giver mening. Det svarer til, når vegetarer får plantefars, der ligner kød. Jeg syntes, der var brug for et alternativ, så jeg gik sammen med Thomas, der har gået og haft lidt samme ide, og Andreas, som jeg sidder på kontorfællesskab med, om at lave Dansevand.”

 Og hvad er Dansevand så?
”Det er en elektrolytdrik, som hjælper på din salt- og væskebalance. Tanken er, at det både kan være et alternativ til alkohol, men også et supplement, hvis man har drukket fire bajere, og måske har lyst til noget andet.”

Hvordan adskiller det sig fra fx en Powerade?
”For det første er der mindre sukker i. Dansevand er et naturprodukt. For det andet henvender Powerade sig meget til sportsfolk, mens vi henvender os mere til folk i nattelivet.”

Hvis man er på en klub, og der står nogle med en flaske vand, er det jo ofte noget, de drikker, fordi de har taget stoffer. Er Dansevand et produkt, I har skabt til MDMA-brugere?
”Om vi henvender os til folk, der har taget MDMA?”

Ja.
”Det gør vi ikke. Navnet har vi taget, fordi vi synes, de fleste alternativer til alkohol er lidt kedelige eller bliver lidt hellige. Vi har skabt Dansevand, fordi vi gerne ville have noget, der kan være sjovt i sin egen ret, og navnet er egentligt lidt en måde at lave sjov med folk, der tager stoffer og putter alt muligt i deres drinks. For Dansevand er helt ufarligt. Det er ikke, fordi vi die hard henvender os til folk, der står på Module (technoklub i København, red.) klokken syv om morgenen.”

Hvor kan man så købe det?
”Indtil videre kan man ikke købe det nogle steder, for vi er stadig i opstartsfasen. Men forhåbentlig kan man snart få det på diverse beværtninger, klubber og musikfestivaler. Vi håber, det bliver et produkt, man kan købe i hele landet. Det må gerne blive et produkt, man både kan købe i byen og ellers kan tage med til en fest, når man måske ikke gider at drikke.

I min egen omgangskreds mærker jeg stadig nogle gange, at man skal stå og forklare sig selv, hvis man ikke gider at drikke. Jeg håber, at Dansevand kan være med til at ændre lidt i perspektivet og vise, at man godt kan have det sjovt, selvom man ikke drikker.”