Sådan vælger du en frisk fisk

Fem simple skridt sikrer,at du fåren frisk fisk med hjem.Og så får du også lige et parord om opbevaring og tilberedning af fisk med på vejen.

Sådan vælger du en frisk fisk
Offentliggjort

Du skal være opmærksom på følgende for at sikre dig, at fisken er frisk:

● Skindet skal have et blankt, transparent slimlag

● Blanke øjne

● Frisk blod ved gællerne

● Kødet skal være fast og kroppen stiv

● Og så skal den frem for alt lugte frisk af hav og ikke ’fisket’

Værktøj:

● En skarp filetkniv er et must. Der er ingen mellemvej, når det gælder udskæring af fisk.

Opbevaring:

● Fisk er meget let fordærvelig og skal opbevares iskoldt, tæt ved 0 grader og skal spises senest et døgn efter indkøb.

Tilberedning:

● Al fisk kan spises rå og gerne marineret med fx en syrlig og aromatisk smagsgiver som citron eller løvstikke. Det anbefales at fryse fisk i 24 timer ved minus 20 grader, hvis du vil være helt sikker på, at evt. fiskeorm, der også kan trives i menneskemaver, er slået ihjel. Kraftig saltning – som fx i forbindelse med spegesild – har samme effekt som frysning.

SE OGSÅ: Sådan fileterer du en fisk

SE OGSÅ: 6 unikke og velsmagende fiskeretter

SE OGSÅ: 2 med laks & 1 med hummer