Opskrift:

Den perfekte middagssnack? Disse franske vandbakkelser med ost vil helt sikkert tage kegler

Få bistro-stemning ind i hjemmekøkkenet med disse gourgeres med mornaysauce.

Offentliggjort

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 2½ dl vand
  • 80 g smør
  • 150 g mel
  • 4 æg
  • Revet gruyère
  • Salt

Mornaysauce

  • 40 g smør
  • 40 g mel
  • 4 dl mælk
  • 1 æggeblomme
  • 80 g revet gruyère
  • Friskrevet muskatnød
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Vandbakkelser

    1. Forvarm ovnen til 180 grader. Bring vandet i kog i en gryde, og tilsæt smør og salt. Hæld det sigtede mel i på en gang, og kog dejen igennem under omrøring i 8 minutter ved svag varme, til den slipper gryden.

    2. Sluk for blusset, tilsæt æggene et ad gangen, og rør grundigt mellem hvert. 

    3. Fyld dejen i en sprøjtepose, og sprøjt ca. 18 vandbakkelser på 3 cm i diameter ud på en bageplade med bagepapir.

    4. Drys dem med revet gruyère, og bag dem i 35 minutter uden at åbne ovnen undervejs. Lad dem køle af på en rist.

Mornaysauce

    1. Smelt smørret til saucen i en gryde, tilsæt mel, og pisk blandingen sammen uden at brune den. Hæld mælken i, og kog saucen igennem ved svag varme og under omrøring et par minutter, til den tykner.

    2. Tag den af varmen, rør ægge-blomme, gruyère, muskat, salt og peber i, og lad den køle af.

Anretning

            1. Fyld saucen i en sprøjtepose med en tylle på 5 mm i diameter. Fyld              vandbakkelserne nedefra, og servér, fx med et glas chablis.

TIP

Husk at forvarme ovnen godt inden bagning, for det er varmechokket, der får vandbakkelserne til at svulme op.