Opskrift:

Denne fyldige vintersalat fungerer godt både som hovedret og som tilbehør til kød eller fisk

Her får du opskriften på en linsesalat med vintergrønt og bacon. Salaten indeholder puy-linser, der også kaldes anicia-linser, hvis de er danske. Nogle steder sælges de som ’kulinariske linser’, så det kan være lidt svært at gennemskue, men det er altså det samme. Puy-linser holder formen under kogning og har en skøn krydret, nærmest bouillonagtig smag.

Foto:
Offentliggjort

Ingredienser

  • 250 g puy-linser
  • 400 g gulerødder, gerne i flere farver
  • 200 g små bolsje- og/eller gule beder
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. valnøddeolie
  • Salt og sort peber
  • 150 g bacon, skåret i tern
  • 200 g savoykål
  • 1 lille bundt bredbladet persille

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne i koldt vand, og kom dem i en gryde med vand og lidt salt. Kog dem i 12 minutter, og lad dem trække i 10 minutter i vandet, før de sigtes og skylles.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på ½ cm. Skræl bederne. 
  3. Kog grøntsagerne i letsaltet vand i 10 minutter. Tag dem op og del de små beder i kvarte. 
  4. Kom grøntsagerne i en skål sammen med linser, og vend med hvidvinseddike, olivenolie og valnøddeolie. Krydr med salt og peber. 
  5. Steg baconen sprød på en pande, og kom den i salaten. Snit kålen fint, og hak persillen groft, og vend begge dele i salaten. Spis gerne salaten lun.