Michel Michaud: ”Der er kun én restaurant i Danmark, der virkelig respekterer bistro-mærkatet”

Det var med en mission om at bringe det franske køkken til Danmark, at Michel Michaud flyttede fra Avallon i 1971 for at begynde på Falsled Kro. Det lykkedes han i høj grad med. Men da han ankom, kneb det med at finde de gode råvarer, som for ham er fundamentet i fransk gastronomi.

Offentliggjort

 Hvordan endte du i Danmark?

”Jeg kom til Danmark i marts 1971 for at arbejde som chefkok på Falsled Kro. Inden da arbejdede jeg som chef saucier på det tostjernede Hotel de la Poste i Avallon. 

Det var, mens jeg arbejdede på la Poste, at jeg mødte Svend og Lene (Grønlykke, daværende ejere af Falsled Kro og senere Kong Hans Kælder, red.). De fortalte mig, at de drømte om at kunne servere den samme type mad, som jeg var med til lave på la Poste, og derefter spurgte de mig, om jeg mon kunne tænke mig at flytte til Danmark for at lave mad på deres kro. Jeg anede nærmest ikke engang, hvad Danmark var, men jeg endte alligevel med at sige ja.” 

Og hvad var det så for et land, du rent gastronomisk ankom til?